Συνταγή για μακαρονάδα με κόκκινη (κρύα) σάλτσα που γίνεται σε ένα λεπτό ακριβώς

09 Ιουλίου 2022 18:19

Ζυμαρικά με κρύα κόκκινη σάλτσα, μια συνταγή που γίνεται στο πι και φι, ένα υπέροχο φαγητό για τα μεσημέρια αλλά και τα βράδια του καλοκαιριού που διανύουμε.

Συνταγές για κόκκινες σάλτσες έχουμε δει πολλές. Με λαχανικά, κρέας, θαλασσινά, κρύες και ζεστές. Γιατί δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα. Πόσο μάλλον τώρα, που η ντομάτα είναι στην εποχή της και το γευστικό αποτέλεσμα της οποιαδήποτε συνταγής με ντομάτα πιο έντονο, πιο μυρωδάτο, πιο γευστικό.

Παρακάτω ακολουθεί μια πανεύκολη συνταγή για ζυμαρικά με κόκκινη κρύα σάλτσα, που γίνεται σε ένα λεπτό. Βασικά πιο πολύ χρόνο θέλουν να γίνουν τα ζυμερικά παρά η σάλτσα μας. Δείτε την παρακάτω συνταγή, θα την λατρέψετε.

Υλικά συνταγής για μακαρονάδα με κρύα σάλτσα ντομάτας
320 γραμμάρια ζυμαρικά (της επιλογής σας)
500 γραμμάρια ντοματίνια
40 γραμμάρια κουκουνάρι
φρέσκος βασιλικός
50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
80 γρ. παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. τυρί πρόβολα (ή Galbanino)

Ξεκινήστε μαγειρεύοντας τα ζυμαρικά. Ταιριάζει στη συγκεκριμένη συνταγή τα ζυμερικά μας να είναι al dente. Στραγγίστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν, τοποθετώντας τα σε ένα μπολ με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα μας δεν θα χρειαστούμε κατσαρόλα άλλα ένα μίνι μίξερ.
Πλύνετε τα ντοματίνια και βάλτε τα στο δοχείο του πολυκόφτη ή του ραβδομπλέντερ. Προσθέστε τα φύλλα βασιλικού, την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι, το κουκουνάρι και το λάδι.
Τα αλέθουμε στο μπλέντερ μας, ή στον πολυκόφτη μας μέχρι να προκύψει μια λεία, ομοιογενής κρέμα. Και η σάλτσα είναι έτοιμη!
Βάλτε τα καλά στραγγισμένα ζυμαρικά σε ένα μπολ, προσθέστε την κρύα σάλτσα και το τυρί provola ή galbanino σε κύβους, ανακατέψτε και το φαγητό μας είναι έτοιμο!
Μπορούμε να το αφήσουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά ή να το σερβίρουμε αμέσως.
Extra tip: Αυτή η ωμή σάλτσα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για μπρουσκέτες ή για ζεστά ζυμαρικά.

Δείτε σε βίντεο τη συνταγή για κόκκινη σάλτσα στο λεπτό

{https://www.instagram.com/reel/CfGmjsDMQY9/?utm_source=ig_embed&ig_rid=0ea55fae-14b0-4d11-9356-811143e2cc85}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos