Συνταγή για κινέζικο γλυκόξινο κοτόπουλο με ρύζι -Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

12 Οκτωβρίου 2022 16:21

Η κινέζικη κουζίνα έχει ξεχωρίσει παγκοσμίως για τις νόστιμες συνταγές της, και τα νόστιμα πιάτα της έχουν φτάσει στα τραπέζια νοικοκυριών σε κάθε άκρη του κόσμου.



Νόστιμες γεύσεις, πλούσια αρώματα, ενδιαφέρουσες αντιθέσεις και φυσικά πεντανόστιμες σάλτσες είναι μερικά από τα γνωρίσματα της αγαπημένης ασιατικής κουζίνας.

Στην Ελλάδα, το κινέζικο φαγητό είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, και τα περισσότερα γνωστά μαγαζιά με κινέζικο στο κέντρο της Αθήνας είναι συνεχώς γεμάτα.

Ωστόσο, η εναλλακτική επιλογή είναι να απολαύσεις ένα σπιτικό πιάτο κινέζικο που θα φτιάξεις με τα χεράκια σου. Συγκεκριμένα, ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει μια πεντανόστιμη συνταγή για το αγαπημένο γλυκόξινο κοτόπουλο που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Υλικά
Για τη σάλτσα πορτοκαλιού

360 ml χυμό πορτοκάλι
6 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. σάλτσα τσίλι
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. μπούκοβο
2 κ.γ. ελαιόλαδο
Για το κοτόπουλο

500 γρ. στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε κυβάκια
2 μέτρια αυγά (ελαφρά χτυπημένα)
1 κ.γ. ζωμός λαχανικών , σε κόκκους
110 γρ. κορν φλάουρ
Αλάτι
Πιπέρι
Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα

Ρύζι μπασμάτι
Φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε μικρές φέτες
Σουσάμι

Eκτέλεση
Για τη σάλτσα πορτοκαλιού: Τοποθετούμε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, σάλτσα σόγιας, σάλτσα τσίλι, μέλι, μπούκοβο και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Έπειτα, αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη.
Για το κοτόπουλο: Σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα αυγά και τον ζωμό λαχανικών σε κόκκους. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης.
Σε ένα δεύτερο μπολ προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το κοτόπουλο σε δόσεις, πανάροντάς το πολύ καλά.
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι, με αρκετό ηλιέλαιο, σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει, τηγανίζουμε το παναρισμένο κοτόπουλο καλά από όλες τι πλευρές, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Έπειτα, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
Τοποθετούμε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα πορτοκαλιού. Μόλις πάρει μία βράση, προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και το περιχύνουμε συνέχεια με τη σάλτσα, μέχρι να δέσει εντελώς η σάλτσα.
Σερβίρουμε το γλυκόξινο κοτόπουλο ζεστό, πάνω από ρύζι μπασμάτι, πασπαλίζοντας με φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι.
Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής:

{https://www.instagram.com/tv/CjavlMcq3kc/?utm_source=ig_web_copy_link}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos