Γλυκά chips μπανάνας: Πώς να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι το υγιεινό σνακ

06 Δεκεμβρίου 2023 13:30

Αν αναρωτιέστε τι να κάνετε με τις ώριμες μπανάνες που έχετε στον πάγκο σας, τα γλυκά chips μπανάνας είναι η απάντηση! Αυτό το σνακ είναι ιδανικό για να αντικαταστήσετε τα ανθυγιεινά τσιμπολογήματα με μια απόλυτα θρεπτική και γλυκιά λιχουδιά.

Είναι μια πολύ εύκολη λύση για να κουβαλάτε μαζί σας κάθε στιγμή της ημέρας ένα θρεπτικό σνακ αλλά και για να κάνετε την μπανάνα το αγαπημένο φρούτο των παιδιών για το ταπεράκι του σχολείου.

Η συνταγή που σας προτείνουμε είναι ιδιαίτερα νόστιμη αφού κόβετε την μπανάνα σε λεπτές φέτες και πριν τις ψήσετε, τις βουτάτε σε χυμό λεμονιού που εξισορροπεί μοναδικά τη γλυκιά γεύση της μπανάνας. Το μόνο που έχετε να κάνετε στη συνέχεια είναι να αφήσετε το φούρνο να ξεροψήσει τις φέτες και μόλις τις δοκιμάσετε για πρώτη φορά, είναι δεδομένο ότι θα θέλετε να τις φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Δείτε παρακάτω τη συνταγή:
Σπιτικά Chips Μπανάνας
Υλικά
2 μεγάλες μπανάνες
χυμό από 1 λεμόνι

Διαδικασία
Προετοιμασία: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120°C. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί.
Φτιάχνουμε το μείγμα λεμονιού-νερού: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε 4 μέρη νερό με 1 μέρος χυμό λεμονιού.
Ψήσιμο: Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες. Τις βουτάμε μία-μία μέσα στο μπολ και τις απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί. Ψήνουμε για 1 ½ έως 2 ώρες μέχρι να γίνουν τραγανές.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν: Βγάζουμε τις φέτες από το ταψί και τις αφήνουμε να κρυώσουν. (Εάν παραμένουν μαλακές μετά το ψήσιμο, αυτό είναι φυσιολογικό και θα σκληρύνουν καθώς κρυώνουν).

Πώς να συντηρήσετε τα chips μπανάνας
Τα αποθηκεύετε σε δοχείο (γυάλινο ή πλαστικό) που κλείνει αεροστεγώς ή σε 1 σακουλάκι τροφίμων με φερμουάρ. Με αυτόν τον τρόπο, διατηρούνται μέχρι 1 εβδομάδα.

Εύκολες ιδέες για γευστικά σνακ
Τα chips μπανάνας μπορείτε φυσικά να τα απολαύσετε σκέτα αλλά γίνονται ακόμα πιο νόστιμα εάν τα βουτήξετε σε τραγανό βούτυρο ξηρών καρπών ή σε ρευστή σοκολάτα. Δοκιμάστε ακόμη να προσθέσετε σε αυτά λίγη κανέλα ή ακόμα και αλάτι για μεγαλύτερη γευστική ένταση.

Επίσης, για εσάς που σας αρέσει η γκρανόλα, μπορείτε να τη φτιάξετε στο σπίτι με τη συνταγή μας για υγιεινή γκρανόλα και στη συνέχεια να προσθέσετε σε αυτή chips μπανάνας. Έτσι, θα δώσετε έξτρα ενέργεια και γλυκιά γεύση στο πρωινό σας και μάλιστα με απόλυτα θρεπτικό τρόπο, αφού αυτά τα chips οφείλουν τη γλυκιά τους γεύση στα φυσικά τους ζάχαρα. Ταιριάζουν επίσης πολύ με δροσερό γιαούρτι, μέλι και ξηρούς καρπούς. Διαλέξτε την αγαπημένη σας εκδοχή και απολαύστε τα!

olivemagazine.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos