Μπανάνα και σοκολάτα σε ένα λαχταριστό κέικ που γίνεται στο πι και φι

24 Μαϊος 2024 17:31

Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι η μπανάνα και η σοκολάτα, όταν αυτά τα δύο υλικά συναντιούνται, δημιουργούν έναν εκρηκτικά ακαταμάχητο συνδυασμό; Και όταν μάλιστα μπλέκονται μεταξύ τους στον φούρνο και σε μία φόρμα του κέικ, τότε το αποτέλεσμα είναι πρακτικά αδύνατον να μας αφήσει ασυγκίνητους.

Φτιάχνουμε λοιπόν ένα εύκολο, αφράτο και γεμάτο γεύση σοκολατένιο κέικ μπανάνας με υλικά που χωρίς δυσκολία μπορούμε να αναζητήσουμε στο ψυγείο, στο ράφι ή στον πάγκο της κουζίνας μας και ετοιμαζόμαστε να γοητεύσουμε με τις ζαχαροπλαστικές μας επιδόσεις, μικρούς και μεγάλους.

Δείτε παρακάτω τη συνταγή:

Υλικά (για 6-8 μερίδες)
1/2 φλιτζ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
2 μεσαίες ώριμες μπανάνες
1/4 φλιτζ. φρέσκο γάλα
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζ. σκόνη κακάο
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζ. ψιλοκομένα καρύδια (προαιρετικά)

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και τη βανίλια και ξαναχτυπάμε. Αφού ομογενοποιηθούν, ρίχνουμε μέσα και το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ξαναχτυπάμε για 1′ με 2′ ακόμα. Λιώνουμε ελαφρώς τις μπανάνες με ένα πιρούνι και τις προσθέτουμε και αυτές στο μπολ.

Στο τέλος ρίχνουμε μέσα και τα ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά) και μεταφέρουμε το μείγμα μας σε μία στενόμακρη φόρμα του κέικ. Ψήνουμε για 50΄-55΄στους 180°C.

Περιμένουμε να κρυώσει για να ξεφορμάρουμε και να σερβίρουμε.

cantina.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos