Η πιο σπουδαία μέρα μέχρι την επόμενη

03 Αυγούστου 2012 15:53

Τα ελληνικά κουπιά γράφουν ιστορία στην Ολυμπιακή ρεγκάτα του Eton. Για πρώτη φορά στα χρονικά του αθλήματος στη χώρα μας, δύο ελληνικά πληρώματα σφράγισαν την πρόκρισή τους στα τελικά των αγωνισμάτων τους και το Σάββατο θα διεκδικήσουν μία θέση στο βάθρο.

Και αυτό το πιστοποιεί το γεγονός πως για πρώτη φορά η βαριά κατηγορία μπαίνει σε τελικό σε Ολυμπιακούς με την τετράκωπο άνευ, ενώ η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών έφτασαν στον στόχο που είχαν θέσει πριν από τέσσερα χρόνια, όταν η δεύτερη διαδέχθηκε τη Χρύσα Μπισκιτζή στη βάρκα του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών.

Χωρίς να απειληθεί καθόλου στον ημιτελικό, η ελληνική τετράκωπος θα διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο στον τελικό του Σαββάτου (12.30 μ.μ.). Το πλήρωμα των Γιάννη Τσίλη, Γιώργου Τζιάλλα, Στέργιου Παπαχρήστου και Γιάννη Χρήστου κατέλαβε τη 2η θέση πίσω από τους Αμερικανούς, με χρόνο 6:02.61, και μπήκε στον τελικό με τον τέταρτο καλύτερο χρόνο συνολικά.

«Κάναμε το δεύτερο σημαντικότερο βήμα και μάλιστα πολύ σωστά», τόνισε ο Τσίλης, ενώ ο Τζιάλλας τόνισε πώς όλα είναι ανοιχτά όσον αφορά τα μετάλλια. «Η Βρετανία, η Αυστραλία, η Ολλανδία, οι ΗΠΑ, όλα είναι ισχυρά πληρώματα. Ευχή μου είναι να κλείσουμε με ένα μετάλλιο, αν όχι με μία καλή θέση στον τελικό».

Σοφά λόγια

Στον πατέρα Ιωσήφ από το Αγιον Ορος αφιέρωσε την πρόκριση ο Στέργιος Παπαχρήστος. «Μας έστειλε ένα γράμμα, με σοφά λόγια, το οποίο το είχαμε μαζί μας σήμερα και μας βοήθησε πολύ. Πιστεύουμε στον Θεό, πιστεύουμε σε όσους ανθρώπους είναι δίπλα μας. Θα τα δώσουμε όλα τώρα στον τελικό».

Το ελληνικό δίδυμο των δις Παγκόσμιων πρωταθλητριών στο σκιφ ελαφρών βαρών, Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου, το οποίο κυριαρχεί στην κατηγορία τα τελευταία χρόνια, πήρε τη δεύτερη θέση στον πρώτο ημιτελικό στο Ιτον Ντόρνεϊ με τον δεύτερο καλύτερο χρόνο συνολικά και θέλει καλύτερη εμφάνιση στον αυριανό τελικό (12 μ.).

Η Αλεξάνδρα Τσιάβου είπε ότι, αν και το αποτέλεσμα μετράει, η απόδοση που είχαν δεν ήταν αυτό που ήθελαν: «Ηταν μια κούρσα αρκετά καλή κατά το ήμισυ, κακή στο άλλο μισό. Εχουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε αλλά δεν είμαστε απόλυτα ευχαριστημένες από την απόδοσή μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η Γιαζιτζίδου: «Κρατάμε το πρώτο χιλιάρι και πετάμε το δεύτερο. Είμαι έτοιμη για τον πρώτο μου τελικό Ολυμπιακών Αγώνων. Κάθε κουπιά που κάνουμε είναι και για τον κάθε Ελληνα που μας βλέπει και αγωνίζεται μαζί μας. Γιατί το ζούμε καθημερινά αυτό, το εισπράττουμε από τον κόσμο».

Μεγάλη προσπάθεια έκαναν ο Παναγιώτης Μαγδανής και ο Λευτέρης Κόνσολας στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, όμως δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία θέση στον τελικό του αγωνίσματος. Αλλωστε γνώριζαν πολύ καλά πως απέναντι σε παραδοσιακά δυνατές χώρες θα έπρεπε να φτάσουν ένα βήμα παραπάνω από την υπέρβαση για να τα καταφέρουν.

Στη σειρά τους έχασαν για μόλις μία θέση τον τελικό, καθώς τερμάτισαν 4οι στην πρώτη ημιτελική σειρά και θα διεκδικήσουν μία θέση από την 7η έως τη 12η στον αυριανό μικρό τελικό (11.40 μ.μ.).

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos