Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Ασημένιος» ο Χρήστου στα 200μ ύπτιο - Το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας σε πισίνα από το 1896

01 Αυγούστου 2024 23:03

Έγραψε ιστορία στο Παρίσι ο Έλληνας κολυμβητής - «Τα εδωσα όλα γιατί ήξερα ότι πρέπει να κάνω την υπέρβαση» είπε μετά τον αγώνα - Δείτε βίντεο

Δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον τελικό των 200μ. ύπτιο στην κολύμβηση στο Παρίσι με χρόνο 1:54.82.

Ο Ούγγρος Χούμπερτ Κος κατέλαβε την πρώτη θέση με χρόνο 1:54.26 ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε ο Ελβετός Ρόμαν Μιτιούκοφ με χρόνο 1:54.85.

«Τα εδωσα όλα γιατί ήξερα ότι πρέπει να κάνω την υπέρβαση. Το ήθελα πραγματικά και βρήκα τις δυνάμεις για να κάνω μια απίστευτη κούρσα» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Απόστολος Χρήστου, μετά τη μεγάλη επιτυχία του. «Μέσα σε τρεις ημέρες από την κόλαση πήγα στον παράδεισο. Ηξερα ότι είχα τις δυνάμεις, εκβίασα την κούρσα στο τέλος, έχασα κάποια μέτρα αλλά πρόλαβα να πάρω το μετάλλιο, τα έδωσα όλα και ανταμείφθηκα» πρόσθεσε.

Δείτε βίντεο από την προσπάθειά του:

Η επιτυχία του Χρήστου είναι ιστορική καθώς δίνει στην χώρα μας το πρώτο μετάλλιο σε αγώνισμα πισίνας από το 1896, στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της σύγχρονης ιστορίας, που όμως τότε είχαν διεξαχθεί στο Πασαλιμάνι.

Τα αποτελέσματα του τελικού στα 200μ. ύπτιο ανδρών:

Χούμπερτ Κος (Ουγγαρία) 1:54.26
Απόστολος Χρήστου (ΕΛΛΑΔΑ) 1:54.82
Ρόμαν Μιτιούκοφ (Ελβετία) 1:54.85

Μεουέν Τομάκ (Γαλλία) 1:55.38
Κίτον Τζόουνς (ΗΠΑ) 1:55.39
Ούγκο Γκονζάλεθ (Ισπανία) 1:55.47
Πίτερ Κέτζε (Ν. Αφρική) 1:55.60
Λούκας Μέρτενς (Γερμανία) 1:55.97

Από την απογοήτευση στον θρίαμβο

Πριν από δύο βράδια, ο Χρήστου στο καλό του αγώνισμα τα 100μ. ύπτιο διεκδίκησε μέχρι την τελευταία χεριά την 3η θέση, την οποία του την πήρε ο Αμερικανός Μέρφι... «Δεν μου λέει κάτι η 4η θέση. Ήμουν τόσο κοντά στο μετάλλιο αλλά δεν τα κατάφερα... Κι οι επόμενοι Ολυμπιακοί είναι σε τέσσερα χρόνια και ποιος ζει ποιος πεθαίνει μέχρι το Λος Άντζελες», είχε δηλώσει το βράδυ της Τρίτης προσπαθώντας να βάλει σε τάξη τις σκέψεις του και «ξεχνώντας» ότι είχε και τα 200 μέτρα μπροστά του.

Εκείνη τη στιγμή μιλούσε η απογοήτευση, η πικρία από τους χαμένους κόπους και η κούραση... Την επόμενη όμως ο πρωταθλητής Χρήστου ξύπνησε πιο ήρεμος, πέρασε τα προκριματικά και στον ημιτελικό είχε την 3η επίδοση που τον έφερε στον 2ο τελικό του... Ο πρώτος μετά τον Σπύρο Γιαννιώτη που τα καταφέρνει... Κι ο πρώτος μετά τον Γιαννιώτη (2016, Ρίο, ανοικτή κολύμβηση) που πανηγύρισε ένα μετάλλιο στην κολύμβηση...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos