Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Πετρούνιας πήρε το χάλκινο στους κρίκους και έγραψε ιστορία

Ρίο, Τόκιο και τώρα Παρίσι! Ο 33χρονος Λευτέρης Πετρούνιας, ο συλλέκτης μεταλλίων και βασιλιάς των κρίκων τα κατάφερε και πάλι!

Ο Έλληνας πρωταθλητής της γυμναστικής έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος στην ιστορία του αγωνίσματος με τρία μετάλλια και μάλιστα διαδοχικά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά κι ο μοναδικός με 7 Ευρωπαϊκούς τίτλους... Κι όλα αυτά ενώ έχει περάσει ουκ ολίγες δυσκολίες με χειρουργεία, αλλά τίποτα δεν ήταν ικανό για να τον ρίξει κι έτσι σήμερα έφερε το 6ο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παρίσι 2024.

Ο φοβερός αγώνας
Οι πρώτοι που ανέβηκαν για να παρουσιάσουν το πρόγραμμα τους ήταν οι δύο Κινέζοι. Αρχικά ο Τζινγκιουάν Ζόου και κατόπιν ο (χρυσός Ολυμπιονίκης) Γιανγκ Λιου, που ήταν και οι κορυφαίοι του προκριματικού με διαφορά.

Κι οι δύο ήταν εξαιρετικοί με τον πρώτο να βαθμολογείται με 15.233, αλλά τον δεύτερο να τον προσπερνά καθώς πήρε 15.300 (εκτελώντας καλύτερα στις λεπτομέρειες το πρόγραμμα του).

Εκεί ήρθε η σειρά του Πετρούνια, ο οποίος ήταν πραγματικά συγκλονιστικός, εκτελώντας άψογα το πρόγραμμα του και κάνοντας μια απίθανη έξοδο. Όμως ο μικρότερος βαθμός δυσκολίας στο δικό του πρόγραμμα (6.3, έναντι 6.4 των Κινέζων) έπαιξε τον ρόλο του για να βαθμολογηθεί με 15.100 και να βρεθεί στην 3η θέση.

Με πέντε ακόμη αθλητές να απομένουν ο Πετρούνιας ήξερε ότι οι μόνοι που μπορούσαν να τον απειλήσουν ήταν ο Γάλλος Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ και ο Τούρκος νικητής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του 2022 και του Ευρωπαϊκού του 2023 Άντεμ Ασίλ.

Ο τελευταίος όταν ολοκλήρωσε το πρόγραμμα του ήταν σαν να ήξερε ότι δεν είχε καμία ελπίδα και το 14.966 τον επιβεβαίωσε με τον Σαΐντ να είναι πλέον η μοναδική απειλή.

Το στάδιο πήρε φωτιά όταν ανέβηκε στους κρίκους, το κοινό ενθουσιάστηκε με την άψογη εκτέλεση του, αλλά έχοντας πολύ μικρό βαθμό δυσκολίας ήταν πολύ δύσκολο να ξεπεράσει τον Πετρούνια...

Τα δευτερόλεπτα μέχρι να εμφανιστει η βαθμολογία του έμοιαζαν με.. αιώνες, αλλά όταν τελικά ο φωτεινός πίνακας έγραψε 15.000 ο Γάλλος και το κοινό πάγωσαν και τα χαμόγελα στα πρόσωπα όλης της ελληνικής αποστολής περίσσευαν. Όπως και η συγκίνηση.

Ο Λευτέρης είχε κάνει και πάλι το θαύμα του και μπήκε στο πάνθεον της ιστορίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos