Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χρυσό μετάλλιο η Σταματοπούλου στα 50μ ύπτιο - Βίντεο

Ιστορία με χρυσά γράμματα έγραψε στο Παρίσι και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου.

Η 38χρονη κολυμβήτρια, ανήμερα των γενεθλίων της, έκανε απίστευτη κούρσα στον τελικό των 50μ ύπτιο (S4) και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο! Με τρομερές δυνάμεις στο δεύτερο μισό της κούρσας, βγήκε μπροστά και δεν μπόρεσε να την ακολουθήσει καμία από τις αντίπαλες της. Τερμάτισε σε 50.12 με την Γερμανίδα Τζίνα Μπότσερ να είναι δεύτερη με 51.40 και την Βραζιλιάνα Λίντια Βιέρα Ντε Κρουζ, τρίτη με 52.00.

Η σπουδαία μαχήτρια της ζωής που λατρεύει το νερό έχει το σύνδρομο Stiff Person, που είναι το Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου. Έχει αδυναμία στα άκρα από τα παιδικά της χρόνια δεν το έβαλε κάτω και έφτασε στα 38 της στην κορυφή!

{https://www.instagram.com/p/C_n7UWgo1Uh/?utm_source=ig_web_copy_link}

Το 2021 η Αλεξάνδρα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ ύπτιο της κατηγορίας S4. Τερμάτισε σε 49.63, πίσω από τις Κινέζες, Γιου Λιου– που σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ με 44.68- και Γιανφέι Ζου (48.42), και εξασφάλισε μια θέση στο βάθρο.

Αυτός ήταν ο τελευταίος της αγώνας!

Τι έλεγε στο protothema για τη ζωή της η Σταματοπούλου

Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου με αφορμή την είδηση για την Σελίν Ντιόν μίλησε στο protothema.gr για την καθημερινότητα με το σύνδρομο και μας εξήγησε πώς τα έχει καταφέρει.

Η Παραολυμπιονίκης διαγνώστηκε με το σύνδρομο στα 14 της χρόνια κάτι που έχει συμβεί και με μια Βραζιλιάνα. «Συνήθως εμφανίζεται μετά από τα 40. Εμένα ήταν το baby Stiff Person Syndrome.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos