Μπάσκετ: Αμερικανοί και Αργεντινοί άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς

08 Αυγούστου 2012 15:14

Οι Αμερικανοί και Αργεντινοί έχουν «προηγούμενα». Αφενός γιατί οι δεύτεροι υποχρέωσαν τις ΗΠΑ στην παρθενική ήττα με ρόστερ από το ΝΒΑ (80-87, στο Μουντομπάσκετ του 2002) και τους

νίκησαν ξανά (89-81) στον ημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας! Και αφετέρου διότι ολοκλήρωσαν την 1η φάση του Ολυμπιακού τουρνουά του Λονδίνου με νέα «προηγούμενα» και μπορεί να αποκτήσουν και... επόμενα.

Οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν απόψε στον 4ο προημιτελικό (12.15 π.μ. Πέμπτης) την Αυστραλία και η Αργεντινή κοντράρεται (10.00 μ.μ.) με τη Βραζιλία. Αν αμφότεροι επικρατήσουν, θα αναμετρηθούν πάλι στον ημιτελικό της Παρασκευής. Κι αν η εύκολη νίκη 126-97 των ΗΠΑ (Ντουράντ 28 π. - 8/10 τρίπ.) τα ξημερώματα της Τρίτης -με επιμέρους 42-17 στην 3η περίοδο, μετά το 60-59 του ημιχρόνου- δεν κρατά ουσιαστικά «λογαριασμούς», οι? «κοκορομαχίες» τούς άφησαν ανοιχτούς. Ενα χτύπημα του Καμπάτζο στον Αντονι (στη βουβωνική χώρα), στο φινάλε του 3ου δεκαλέπτου, δημιούργησε ένταση.

Ο Καμπάτζο δήλωσε ότι «κι εγώ χτυπήθηκα από τον Πολ, γι' αυτό δεν απολογήθηκα στον Αντονι». Ενώ ο ίδιος ο Αντονι σχολίασε ότι «αντέχω τα σκληρά φάουλ, όχι όμως τα ύπουλα». Οι δύο αντίπαλοι, πάντως, ξεχνούν για λίγο τη βεντέτα, ώστε να επικεντρωθούν στους προημιτελικούς. Σε αντίθεση με τους Ισπανούς, που επιμένουν ότι δεν έχασαν οικειοθελώς από τη Βραζιλία, ώστε να καταταγούν 3οι και ν' αποφύγουν τις ΗΠΑ σε ενδεχόμενο ημιτελικό. «Θέλαμε τη νίκη, όπως πάντα», απάντησε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Χοσέ-Λουίς Σάεθ πριν από τον σημερινό (6.15 μ.μ.) προημιτελικό με τη Γαλλία. Κάτι που επανέλαβε και ο Πάου Γκασόλ, που έγινε ρέκορντμαν πόντων των Ιβήρων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ξεπερνώντας με 414 π. τον Σαν Επιφάνιο (409 π.)!

Οι φήμες

Ο σταρ των Λέικερς είναι 11ος σκόρερ στην ιστορία των Αγώνων και είναι 3 π. πίσω από τον «Πικουλίν» Ορτίθ, 5 π. από τον Σαμπόνις και 18 από τον Τεόφιλο Κρουζ. Οι Γάλλοι δυσανασχέτησαν με την ήττα των Ισπανών, ωστόσο η FIBA διέψευσε πως οι «τρικολόρ» ζήτησαν επίσημη έρευνα για το ματς? Ο μεταξύ τους νικητής θ' αντιμετωπίσει τον νικητή του 1ου προημιτελικού (4.00 μ.μ.) ανάμεσα σε Ρωσία - Λιθουανία.

Στους χθεσινούς προημιτελικούς των Γυναικών, οι ΗΠΑ διέλυσαν 91-48 τον Καναδά και στον αυριανό ημιτελικό παίζουν με την Αυστραλία (επικράτησε 75-60 της Κίνας), την οποία έχουν νικήσει στους 3 τελευταίους Ολυμπιακούς τελικούς! Η Ρωσία υπέταξε 66-63 την Τουρκία και θ' αντιμετωπίσει τον νικητή του Γαλλία - Τσεχία, που ολοκληρωνόταν ξημερώματα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos