Κέρδισε αυτός που έκανε τα λιγότερα λάθη

08 Δεκεμβρίου 2014 15:33

Σε ένα δραματικό και μέτριο από πλευράς θεάματος παιχνίδι, που διεξήχθη την Κυριακή το μεσημέρι στο ανοιχτό Αθλητικό Κέντρο «Νικ. Κορνάρος» της Τήνου για το παιδικό πρωτάθλημα

μπάσκετ Κυκλάδων, η γηπεδούχος ομάδα του ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑ ΤΗΝΟΥ επικράτησε αυτής του ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ με 42-37 και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για την συνέχεια του ομίλου και την πρόκριση.

Στο πρώτο 10λεπτο (σκορ 12-13) οι Τηνιακοί «μπήκαν» φουριόζοι και «πατούσαν» καλύτερα στο τερέν. Γρήγορα, όμως, οι παίδες του Μιχάλη Μανανά ισορρόπησαν το παιχνίδι και ολοκλήρωσαν το πρώτο τέταρτο του αγώνα προηγούμενοι με την μικρότερη δυνατή διαφορά.

Και το δεύτερο 10λεπτο (σκορ 10-10) είχε την ίδια εικόνα με τις δύο ομάδες να δείχνουν δυστοκία στα «σκληρά» καλάθια του «Ν. Κορνάρος» και να συναγωνίζονται στις λανθασμένες επιθετικές επιλογές.

Το τρίτο δεκάλεπτο (σκορ 8-4) ήταν αυτό που ουσιαστικά έκρινε την συνάντηση, καθώς τα συνεχή λάθη των παιχτών του ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ εκμεταλλεύτηκαν οι παίδες του Αντώνη Βιδάλη και δίχως να είναι εντυπωσιακοί, απλά «πήραν» κεφάλι προς το τέλος με 30-27 και πίστεψαν στην νίκη.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο έγινε μεγάλη «μάχη», οι άμυνες «έσφιξαν» κι άλλο, πλην όμως οι παίχτες του ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑ έδειξαν «ψύχραιμοι» από την γραμμή του φάουλ και συντήρησαν την διαφορά. Συνεχόμενα λάθη «βημάτων» και λανθασμένες επιλογές στην τελική πάσα οδήγησαν τον ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ στην ήττα.

Ιδιαίτερα μαχητικό, αν και νεανικό, το συγκρότημα του κόουτς Αντώνη Βιδάλη, ο οποίος αξίζει πολλά συγχαρητήρια για την ακάματη προσπάθεια που κάνει στο νησί της Τήνου και τις υπηρεσίες που προσφέρει στο Κυκλαδίτικο μπάσκετ.

Οι παίδες του Μιχάλη Μανανά οφείλουν να κρατήσουν την μαχητικότητα που «έβγαλαν» στον αγώνα και μέσα από την συνεχή προπόνηση να επιδιώξουν την ατομική βελτίωση και το «καθαρό» μυαλό στις κρίσιμες στιγμές, που τόσο τους έλειψε σήμερα.

Στις εξέδρες του ανοιχτού Δημοτικού γηπέδου της Τήνου βρέθηκαν περί τους 40 και πλέον φιλάθλους.

Η διαιτησία των Πλυτά Στ. - Καλπακίδου Παν. δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα και κρίνεται επιτυχημένη.

Τα 10λεπτα: 12-13, 10-10, 8-4, 12-10.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ ΤΗΝΟΥ (Βιδάλης Αντ.): Χαρικιόπουλος Π., Καστορίνης Μ. 2 π., Καμπέρι Ιλ., Νάζος Μ. 4 π., Βιδάλης Μ., Ορφανός Ν., Σουράνης Κ. 7 π., Βόινας Π. 9 π., Βιδάλης Π., Γιαβραδέλης Αθ. 3 π., Ρουγγέρης Αντ. (αρχ.) 17 π. - 4 κοψ., Μελισσουργός Δ.

ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ (Μανανάς Μιχ.): Μάνης Άγγ., Φαρμάκης Κ., Κωστόπουλος Δ. 3 π., Καπέλλας Ιωάν. 3 π., Ξένος Οδ. (αρχ.) 8 π., Παχής Γ. 8 π., Ξαγοράρης Ιωσ. 1 κοψ., Λειβαδίτης Αθ., Τάνταλος Απ., Φωστέρης Δ. 14 π., Μαρινάκης Ν., Νικολακόπουλος Αρ. 1 π. - 1 κοψ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos