Πιο «έμπειρος» σε αερο-καταστάσεις

14 Δεκεμβρίου 2014 15:54

Ο Γ.Σ. ΜΥΚΟΝΟΥ ήταν ο νικητής στο παιχνίδι που έγινε το Σάββατο το μεσημέρι στο ανοιχτό Δημοτικό Γήπεδο Τήνου «Νικ. Κορνάρος» με 35-33 επί του ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ για το Εφηβικό Πρωτάθλημα Κυκλάδων.

Οι έφηβοι από το νησί των «ανέμων» πιο συνηθισμένοι σε συνθήκες ανέμου 6 μποφόρ, κάτω από τις οποίες διεξήχθη η αναμέτρηση, ανέτρεψαν την εις βάρος τους διαφορά, που είχε διαμορφωθεί από το πρώτο 20λεπτο, και πήραν μια πανάξια νίκη και ένα ελαφρύ προβάδισμα για την δεύτερη προνομιούχο θέση του ομίλου.

Στα πρώτα δύο 10λεπτα (σκορ 5-9 και 5-10) η ομάδα του Αντώνη Βαρθαλίτη στηριζόμενη επιθετικά στους Βασιλειάδη (11 π.) και Νικολακόπουλο (4 π.), που έδωσε πολύτιμες λύσεις και στο αμυντικό κομμάτι, έδωσε ρεσιτάλ ομαδικής άμυνας οδηγώντας τους Μυκονιάτες σε συνεχή άστοχα σουτ και ατελής επιθέσεις. Από το συγκρότημα του Γιώργου Ρουσσουνέλου «πάλευαν» οι Βουτσίνος Αν. (5 π.) και Μπουγιούρης (3 π. - 2 κοψ.).

Στο τρίτο 10λεπτο (σκορ 13-11) και οι δύο ομάδες προσπάθησαν και «στάθηκαν» με αξιοπρέπεια ενάντια στις βουλές του Αιόλου. Οι τυπικά γηπεδούχοι αρχικά μείωσαν αισθητά την διαφορά των 10 πόντων με την άνοδο των Μπομπάϊ και Κουσαθανά, που συμμετείχαν στο σκοράρισμα, αλλά προς το τέλος «μίλησε» το χέρι του Παχή, ο οποίος με τρίποντο και καλάθι μετά από ριμπάουντ ως από «μηχανής» θεός, επανέφερε την διαφορά στους 7 πόντους. Για την ομάδα της Σύρου τους υπόλοιπους 6 πόντους του 10λέπτου πέτυχε ο Βασιλειάδης.

Στο καθοριστικό τέταρτο 10λεπτο (σκορ 12-3) η ομάδα της ΜΥΚΟΝΟΥ «έδειξε» χαρακτήρα και με τον Μπομπάϊ (6 π.) ξεκίνησε την αντεπίθεση που την οδήγησε στην τελική επικράτηση. Οι Συριανοί «μετρούσαν» λάθη και συνεχείς κακές επιλογές σε άμυνα κι επίθεση. Χαρακτηριστικό ότι σκόραραν μονάχα ένα καλάθι εντός παιδιάς με τον Ξαγοράρη, ενώ έμειναν άποντοι για πάνω από 5 λεπτά.

Από την Μυκονιάτες του Γιώργου Ρουσσουνέλου η «τετράδα» των Βουτσίνου Αν., Μπομπάϊ, Κουσαθανά και Μπουγιούρη «πήρε» το παιχνίδι πάνω της και οδήγησε την τελική αντεπίθεση.

Για την ομάδα του Αντώνη Βαρθαλίτη κορυφαίος αναδείχθηκε για ακόμη μία φορά ο Βασιλειάδης με 17 πόντους, κουράστηκε όμως στο τέλος και οδηγήθηκε σε λάθη, όταν ολόκληρη η αμυντική λειτουργία της ΜΥΚΟΝΟΥ «έπεσε» πάνω του. Σε απόδοση τον ακολούθησαν οι Νικολακόπουλος, Παχής και Ξένος. Με μικρο-προβλήματα τραυματισμών οι Μαθιάσος και Φωστέρης δεν «έδωσαν» αυτά που είχαν «βγάλει» σε προηγούμενες αναμετρήσεις.

Η διαιτησία των Πλυτά Στ. και Οικονόμου Απ. σφύριξε εκ των πραγμάτων όσα λιγότερα μπορούσε, πλην όμως δεν καθόρισε τον νικητή.

Τον αγώνα παρακολούθησαν περί τους 35 - 40 φιλάθλους, ανάμεσά τους και το εκ Σύρου προερχόμενο ποδοσφαιρικό διαιτητικό τρίο των Ρούσσου Γ., Βαρθαλίτη Άγγ. και Μπελίτση Γ., όπως και μέλη της μπασκετικής ομάδας του Α.Ο. ΑΝΔΡΟΥ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos