Ποδόσφαιρο και οργανωμένο έγκλημα

03 Ιουλίου 2011 20:26

Οι ραγδαίες αποκαλύψεις για τα "στημένα" παιχνίδια και το παράνομο στοίχημα είναι λογικό να εξάπτουν τη φαντασία φιλάθλων και μη για τον τρόπο λειτουργίας των κυκλωμάτων, τα

οποία έχουν και διεθνείς απολήξεις. Το "ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" σάς δίνει την ευκαιρία να περιηγηθείτε στις δαιδαλώδεις διαδρομές των χειραγωγούμενων αγώνων και του παράνομου στοιχηματισμού μέσα από τις 396 σελίδες του εξαιρετικού βιβλίου "ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ: Ποδόσφαιρο και οργανωμένο έγκλημα".

Πρόκειται για το πόνημα του Καναδού δημοσιογράφου-ερευνητή Ντέκλαν Χιλ, το οποίο θεωρείται παγκοσμίως ως "βίβλος" του συγκεκριμένου ζητήματος.

Για να γίνει κατανοητή η σημασία και η χρησιμότητά του, αρκεί να σημειωθεί πως στη δικογραφία που συνέταξαν οι εισαγγελείς Ελ. Ράικου και Π. Παπανδρέου, γίνεται αναφορά στο βιβλίο! Ο λεπτομερής τρόπος με τον οποίον αποκαλύπτεται η λειτουργία των "μπουκ" αλλά και όσων στήνουν ποδοσφαιρικούς αγώνες αποτέλεσε οδηγό για τις ελληνικές Αρχές. Ο συγγραφέας Ντέκλαν Χιλ, ακαδημαϊκός στην Οξφόρδη, στην ενδελεχή έρευνά του, συνάντησε πολλές φορές το όνομα "Ελλάδα", κάτι που άνοιξε τον δρόμο για τις έρευνες.

Αναζητώντας τον Κινέζο επικεφαλής της "επιχείρησης" που εδρεύει στα βάθη της Ασίας και εξαπλώνεται σε όλον τον πλανήτη, ο Χιλ κατάφερε όχι μόνο να μάθει γι' αυτόν, αλλά και να συναντηθεί πολλάκις μαζί του. Ο "εγκέφαλος" φέρεται να γοητεύτηκε από το γεγονός ότι ασχολήθηκε μαζί του ένας διακεκριμένος άνθρωπος των γραμμάτων που ουδεμία σχέση είχε με τον χώρο. Μεταξύ άλλων, ο Χιλ φέρνει στο φως υποθέσεις στημένων αγώνων –που σοκάρουν- τόσο σε Παγκόσμια Κύπελλα όσο και σε Ολυμπιακούς Αγώνες!

Το βιβλίο κυκλοφόρησε πριν από τρία χρόνια και έκανε τόσο ντόρο, ώστε προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του προέδρου της ΦΙΦΑ, Γιόζεπ Μπλάτερ, αλλά και της ηγεσίας της ΟΥΕΦΑ. Αξίζει να διαβαστεί από την πρώτη μέχρι την τελευταία του λέξη και ουσιαστικά θα καταδείξει τον τρόπο με τον οποίον "στήνονταν" δεκάδες αγώνες και στην Ελλάδα.

"Τα στημένα. Ποδόσφαιρο και οργανωμένο έγκλημα".

Το βιβλίο ντοκουμέντο που έριξε φως στα κυκλώματα του παράνομου στοιχήματος και άνοιξε και στην Ελλάδα το δρόμο για την αποκάλυψη της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos