Super League: Ανώτερος ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 την ΑΕΚ

03 Ιανουαρίου 2021 22:38

Οντας ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο και χτυπώντας την κατάλληλη στιγμή στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 την ΑΕΚ στο πρώτο ντέρμπι του 2021 για την 14η αγωνιστική της Super League.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή των Γιουσέφ Ελ Αραμπί που χτύπησε δύο φορές στο ματς (14' και 68') οι ερυθρόλευκοι μπήκαν με το δεξί στο νέο έτος και συνεχίζουν να κάθονται με... άνεση στον θρόνο του πρωταθλήματος. Ο Βαλμπουενά έκανε το 3-0 με πέναλτι στο 90'+3'. Από την άλλη, η Ενωση έδειξε ξανά προβληματική εικόνα αμυντικά και φαίνεται πως ο Μανόλο Χιμένεθ πρέπει να δουλέψει αρκετά με την ομάδα του. Καθοριστική η φάση του 66ου λεπτου με το δοκάρι του Πέτρου Μάνταλου.

Το ματς
Μόνο... θέαμα δεν προσέφερε το ματς στο πρώτο μέρος. Οι δύο ομάδες μπήκαν ολίγον διστακτικά στο παιχνίδι και σταδιακά έψαχναν τα πατήματα τους. Οσο περνούσαν τα λεπτά, ο Πέδρο Μαρτίνς ηρεμούσε και ο Μανόλο Χιμένεθ γινόταν... έξαλλος. Οι γηπεδούχοι παρότι δεν έκαναν κάτι εντυπωσιακό ήταν ανώτεροι κρατώντας με σιγουριά τη μπάλα. Στο 14' ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με τον Εμβιλά να κάνει ωραία σέντρα, τον Ελ Αραμπί να βγαίνει μπροστά από τον Τσιγκρίνσκι και να νικά τον Τσιντώτα.
Η ΑΕΚ δεν βρήκε ποτέ σιγουριά στο παιχνίδι της. Εκανε εύκολα λάθη σε άμυνα και επίθεση. Δεν έβρισκε αυτοματισμούς και αδυνατούσε να αναπτυχθεί ορθολογικά προς την εστία του Σα. Ενώ την ίδια στιγμή, οι παίκτες της δεν επιδίδονταν ούτε σε ατομικές ενέργειες. Αυτό ήταν... βούτυρο στο ψωμί του Ολυμπιακού που περίμενε με ηρεμία και χτυπούσε όποτε ήθελε, ενώ κυκλοφορούσε με άνεση τη μπάλα. Στο 33' βρήκε την επόμενη καλή στιγμή του ο Ολυμπιακός με τον Φορτούνη να σουτάρει από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή και την μπάλα να περνά λίγο έξω.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε κατά πολύ διαφορετικά. Ο Χιμένεθ έκανε τρεις αλλαγές και η ομάδα του εμφανίστηκε αρκετά βελτιωμένη. Ο Ολιβέιρα και ο Γαλανόπουλος που πέρασαν στο παιχνίδι έδειξαν μεγαλύτερη μαχητικότητα και έδωσε ένταση στο παιχνίδι του Δικεφάλου. Δεν άργησε να έρθει και η πρώτη φάση με τον Πορτογάλο επιθετικό να γυρίζει από αριστερά προς το πέναλτι και τον Σιμόες όμως να μην βρίσκει εστία.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ ήρθε στο 66'. Ο Μάνταλος βγήκε μπροστά από τον Σα, έκανε αρχικά κακό σουτ, ο Πορτογάλος απέκρουσε και στη συνέχεια η μπάλα στρώθηκε εκ νέου στον αρχηγό της ΑΕΚ ο οποίος σούταρε όμως στο δοκάρι. Μόλις δύο λεπτά αργότερα όμως η Ενωση είδε τον Ολυμπιακό να κάνει το 2-0 με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Συγκεκριμένα, μετά από στημένη φάση η άμυνα της Ενωσης αντέδρασε τραγικά, ο Τσιντώτας έχασε τη μπάλα και ο Μαροκινός τελείωσε εξαιρετικά την ίδια στιγμή που του στρώθηκε η μπάλα. Σε εκείνο το σημείο τα... γόνατα των κιτρινόμαυρων κόπηκαν και έπεσαν πολύ. Ο Σιμόες στην τελευταία φάση του αγώνα τράβηξε μέσα στην περιοχή τον Βαλμπουενά κάνοντας πέναλτι. Ο Γάλλος έκανε το 3-0 από την άσπρη βούλα στο 90'+3'.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά (89΄ Τιάγκο Σίλβα), Μπρούμα (61΄ Βαλμπουενά), Φορτούνης (70΄ Ραντζέλοβιτς), Βρουσάι (70΄ Μπουχαλάκης), Ελ Αραμπί.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης (46΄ Σβάρνας), Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Κρίστισιτς (82΄ Αλμπάνης), Σιμόες, Μάνταλος, Γκαρσία (46΄

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos