Πάρος: Στην Αλυκή τα παιδιά παίζουν μπάλα (Βίντεο)

30 Ιανουαρίου 2022 00:20

Πάνε εδώ και 15 περίπου χρόνια που στην Αλυκή ο Θεσσαλονικιός δάσκαλος Γιώργος Στογιάννου ξεκίνησε τις ακαδημίες Αλυκής.

Με τη συμπαράσταση των γονιών, δημιουργήθηκε μία αθλητική κυψέλη για τα παιδιά του χωριού με κύριο χαρακτηριστικό το στοιχείο της σύνδεσης με την τοπική κοινωνία. Η δημιουργία του μικρού γηπέδου πυροδότησε τη συμμετοχή, ενώ έχουν διεξαχθεί πάμπολλες δραστηριότητες, όπως αυτή της Κυριακής που τα τμήματα τζούνιορ και Κ10 υποδέχθηκαν τα αντίστοιχα του ΑΟ Πάρου και πρόλαβαν τη βροχή δίνοντας τους αγώνες τους.

alki 04

Αγώνες, που πάντα έχουν τη μορφή του υγιούς ανταγωνισμού και αποσκοπούν στη χαρά των παιδιών, στοχεύοντας παράλληλα στην ανάδειξη και καλλιέργεια του μεταξύ τους σεβασμού προωθώντας την κοινωνικοποίησή τους. Τα τελευταία χρόνια, όλο το βάρος της λειτουργίας των Ακαδημιών Αλυκής έχει αναλάβει ο παλιός ποδοσφαιριστής Νίκος Ζουμής. Μάλιστα ο ίδιος εκτός των προπονήσεων, επιμελείται και των οργανωτικών θεμάτων, ενώ έχει δρομολογήσει και τη διαδικασία απόκτησης πιστοποίησης, την επίσημη δηλαδή ταυτότητα προπονητή ακαδημιών.

alyki 01

Όπως προείπαμε οι κάτοικοι βοηθούν με τη συμμετοχή τους, ο αριθμός δε των παιδιών που είναι ενεργά φτάνει τα 65-70 άτομα, από νηπιαγωγείο έως Γ΄ γυμνασίου. Υπάρχουν 4 τμήματα τα τζούνιορ, Κ10, Κ12 και Κ14.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Αγκαιριάς στέκεται αρωγός στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, όμως απαιτείται η βοήθεια από τους φορείς και τον Δήμο, γιατί υπάρχουν σχέδια που αν υλοποιηθούν θα αναβαθμίσουν το επίπεδο των συνθηκών προπόνησης και γενικότερης λειτουργίας. Για παράδειγμα, η αγορά ενός κοντέινερ για να χρησιμοποιηθεί για αποδυτήρια.

alyki 02

Σε κάθε περίπτωση,, οι Aliki Football Academy συνεχίζουν να έχουν πρωτεύοντα ρόλο στα παιδιά και στο κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου και ευχόμαστε αυτό να μην σταματήσει ποτέ.

alyki 05

alyki 06

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos