ΑΕ Πάρου – Ελλάς Σύρου 1-1 - Ποδοσφαιρική Παριανή “μαγκιά” και ικανότητα! – (Βίντεο + Φωτό)

20 Φεβρουαρίου 2022 20:00

Ήταν πράγματι η ώρα της αλήθειας και ήταν μία και μόνη.

Παρά τα θρυλούμενα για επαγγελματικές ομάδες, ακριβά ρόστερ και σίγουρα πρωταθλήματα, ήλθε το ισόπαλο ντέρμπι 1-1 στην Πάρο και ιδιαιτέρως ο τρόπος που ήλθε, έδειξε ισοδυναμία και όχι διαφορές, ανταγωνιστικότητα και όχι παντοδυναμία.

Αυτό που δεν θα μάθουμε ποτέ είναι την εξέλιξη που θα είχε ο αγώνας αν δεν υπήρχε η φάση του 40ου λεπτού. Όταν η ΑΕ Πάρου πλήρωσε ένα λάθος στην άμυνα της πολύ ακριβά. Διότι και δέχθηκε γκολ σε πολύ κρίσιμο σημείο λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου που είχε τον αέρα αντίθετο. Το σουτ του Μπούνα θα έμπαινε γκολ, αλλά παρενεβλήθη το χέρι του Γαβαλά και έτσι έγινε το 0-1 με την εκτέλεση του Μπούνα, ενώ ο Γαβαλάς απεβλήθη.

Το λες και γκίνια!.

Μέχρι τότε η Ελλάς είχε μόνο μία άμεση απειλή στο στην κεφαλιά του Αργυρού. Οι πλαγιοκοπήσεις των Συριανών αντιμετωπίζονταν με συνέπεια από τα δίδυμα του Γ. Μοστράτου, ενώ δεν εκμεταλλεύτηκαν τα αρκετά περιφερειακά στημένα που κέρδιζαν.

Η ΑΕ Πάρου και λόγω του αέρα, αλλά και από επιλογή περίμενε τους αντιπάλους της, χωρίς η αλήθεια είναι να γίνεται επικίνδυνη στην επίθεση και η μόνη της αξιόλογη φάση προήλθε από λανθασμένη απόκρουση του Αργυρού, που διόρθωσε ο Παπαδόπουλος με θεαματική εκτίναξη παραχωρώντας κόρνερ.

Στο ημίχρονο οι φίλαθλοι αποθέωσαν τους παίκτες σαν να κέρδιζαν και αυτό τόνωσε τους ποδοσφαιριστές της ΑΕ Πάρου. Όλοι ήξεραν το Γολγοθά που τους περίμενε.

Η Ελλάς πιο απελευθερωμένη μπήκε δυνατά στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης και έχασε 2-3 ευκαιρίες, με αυτήν του Παυλόπουλου στο 59’ να είναι σπάνια.

Η ΑΕ Πάρου στο μεταξύ έβγαλε όλη τη μαχητική της ψυχή. Τα προβλήματα δεν τελείωναν. Ο Καμπάσης τραυματίστηκε. Ο Τριανταφυλλίδης όμως που μαζί με τον Μουράι έπαιζαν κεντρικοί, καθάριζαν σχεδόν κάθε φάση, ο Βιτζηλαίος με τον Παπαδόπουλο πάντα έβρισκαν τρόπο να μην αφήνουν τους Συριανούς παίκτες να γίνονται επικίνδυνοι, οι Γιαννούλης και Παντελαίος σε έκαναν να απορείς για το που βρίσκουν ενέργεια, ο Αριανούτσος με τον Εσάι έδειχναν ότι μπορούσαν να κάνουν ζημιά και κράταγαν παίκτες στην άμυνα, και οι Ραμπαβίλας και Γιουρτζίδης που μπήκαν αλλαγές βοήθησαν, ιδίως ο πρώτος που έπαιξε αρκετή ώρα.

Στο 62’ το γήπεδο, περίπου 400 φίλαθλοι, πήρε φωτιά. Ο Αριανούτσος πήρε την πρώτη κεφαλιά σε ένα γέμισμα και βρήκε στην κίνηση τη πανέξυπνη κίνηση του Εσάι στο κέντρο της άμυνας και με δεύτερη κεφαλιά ισοφάρισε, αυτός ο δαιμόνιος κοντός σε σχέση με τους δύο πανύψηλους αντιπάλους στόπερ, που τον έχασαν.

Tv 745x200

Όπως ήταν φυσικό οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν χωρίς όμως ουσία στις προσπάθειες τους και έχαναν τις περισσότερες μάχες από τους παθιασμένους αντιπάλους τους. Παράλληλα η τετράδα Γιαννούλη, Παντελαίου, Αριανούτσου και Ραμπαβίλα έβγαζε ποιότητα όποτε έβρισκε χώρους και έτσι δεν υπήρξε διάστημα αφυκτικής πίεσης των φιλοξενούμενων που συνέχιζαν να παίζουν με παίκτη παραπάνω.

Η ισοπαλία λοιπόν επισφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων, όμως στα πρόσωπα των ανθρώπων τους υπήρχε μεγάλη διαφορά. Με χαμόγελα οι Παριανοί, απογοητευμένοι οι Συριανοί.

Τέλος να σημειώσουμε πως κάποιες μικρές λεκτικές αντιπαραθέσεις στην εξέδρα, δεν φτάνουν για να μειώσουν την γενική εικόνα της ατμόσφαιρας μέσα και έξω από το γήπεδο, που ήταν θαυμάσια.

Διαιτήτευσαν οι κ.κ Βακόνδιος, Κουζούμης και Ρούσσος Ι.

Συνθέσεις

ΑΕ Πάρου

Δ. Ρούσσος, Βιτζηλαίος, Παπαδόπουλος, Γαβαλάς, Καμπάσης (55’ λ.τρ. Τριανταφυλλίδης), Παντελαίος, Γ. Ρούσσος (51’ Ραμπαβίλας),Γιαννούλης, Εσάι ( 77’ Γιουρτζίδης), Μουράι, Αριανούτσος.

Ελλάς Σύρου

Παπαδόπουλος, Λαλάς( 88’ Μαραγκός), Κολιάκος, Οικονομόπουλος, Αργυρός, Μπακατσέλος, Μπούνας, Σαμανίδης(75’ Περιάλης), Παυλόπουλος, Μανουδάκης ( 85’ Μουλίδης), Σαββίδης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos