ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας 2023: Η ώρα για τη μάχη των «Δικεφάλων»

24 Μαϊος 2023 10:42

Η μεγάλη στιγμή του τελικού για το Κύπελλο Ελλάδας έφτασε - ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο Πανθεσσαλικό του Βόλου (20:30, Cosmote Sports 1)

Μετά από μία... Οδύσσεια για να βρεθεί η έδρα του τελικού του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας, τελικά το μεγάλο ραντεβού ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ βρήκαν στέγη στο Πανθεσσαλικό του Βόλου. Tο παιχνίδι θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο στις εξέδρες, καθώς η Αστυνομία «μπλόκαρε» και το σενάριο να μπουν μόνο μαθητές. Η ώρα έναρξης είναι προγραμματισμένη για τις 20:30 και το ματς θα μεταδοθεί από το Cosmote Sports 1.

Η μάχη των Δικεφάλων, πράξη 7η σε τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης και 4ος από το 2017 (!). Από τη μία η Ένωση πανηγύρισε το πρωτάθλημα ενώ ο ΠΑΟΚ την ίδια στιγμή τερμάτισε στην 4η θέση και ψάχνει την έξοδο στο Europa League μέσω της κατάκτησης του κυπέλλου.

Η προετοιμασία για τις δύο ομάδες ολοκληρώθηκε και αμφότερες δεν ανακοίνωσαν τις αποστολές τους, αναφέροντας ότι άπαντες είναι διαθέσιμοι για το μεγάλο ματς. Βέβαια, υπάρχουν απουσίες που είναι ήδη γνωστές για τους δύο συλλόγους.

 

Από τη μία η Ένωση δεν θα έχει τις υπηρεσίες του αρχηγού της, Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι θα μείνει για μεγάλο διάστημα στα πίτ. Από εκεί και πέρα άπαντες είναι στη διάθεση του Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου έκανε λόγο για «ιστορικό επίτευγμα» όσον αφορά το νταμπλ.

Η συνέντευξη Τύπου της ΑΕΚ για τον τελικό Κυπέλλου

 Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ δεν υπολογίζει στον Νέλσον Ολιβέιρα, ο οποίος δεν πρόλαβε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και έτσι δεν θα βρίσκεται μεταξύ των εκλεκτών του Ραζβάν Λουτσέσκου. Μάλιστα τη συγκεκριμένη είδηση την έκανε γνωστή ο Ρουμάνος τεχνικός μέσα από τη συνέντευξη Τύπου, όπου τόνισε ότι η κατάκτηση είναι το μόνο που μετράει για την ομάδα.

 Αξιοσημείωτο πως ο κόσμος του Δικεφάλου του Βορρά βρέθηκε στην τελευταία προπόνηση της ομάδας προκειμένου να εμψυχώσει τους παίκτες και ο Ζοσέ Μπότο μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη στήριξη που έδωσαν.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Φέλιξ Μπριχ από τη Γερμανία με βοηθούς τους Μαρκ Μπορς και Στέφαν Λουπ. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Άγγελος Ευαγγέλου ενώ στο VAR θα βρίσκεται ο Γκούντερ Περλ με βοηθό τον Βασίλη Νικολακάκη.

Ο Γερμανός ρέφερι σφύριξε το πρόσφατο ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού (1-0) όπου σε συνδυασμό με τη νίκη της ΑΕΚ στο Βικελίδης, το πρωτάθλημα πήγε στην αγκαλιά της Ένωσης.

Παράλληλα ο ίδιος είχε διοριστεί και στον τελικό του 2020 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ αλλά τελικά τη θέση του πήρε ο Κάιπερς.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos