Το θαύμα της Λεβερκούζεν ολοκληρώθηκε! Πρωταθλήτρια Γερμανίας για πρώτη φορά στην ιστορία της

14 Απριλίου 2024 21:55

Επί δεκαετίες την έλεγαν περιπαικτικά Neverkusen διότι ποτέ δεν κέρδιζε τίποτα! Πέρασαν 120 χρόνια υπομονής αλλά έφτασε η στιγμή της! Η Λεβερκούζεν ολοκλήρωσε το θαύμα της και στέφθηκε πρωταθλήτρια Γερμανίας για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Επικράτησε 5-0 της Βέρντερ Βρέμης και εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο στην Bundesliga πέντε αγωνιστικές πριν από τη λήξη της σεζόν. Η απίθανη ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο έβαλε τέλος στην ηγεμονία της Μπάγερν Μονάχου έπειτα από έντεκα σερί κατακτήσεις! Μετά από πέντε δεύτερες θέσεις (1997, 1999, 2000, 2002 και 2011) η Λεβερκούζεν έφτασε στην πηγή και ήπιε το νέκταρ του θριάμβου.

Και το έκανε με εμφατικό τρόπο καθώς παραμένει αήττητη απ' το ξεκίνημα της σεζόν! Συμπλήρωσε 43 αγώνες χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις (38 νίκες, 5 ισοπαλίες). Ήδη κατέκτησε το πρωτάθλημα, ήδη βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας και ήδη βρίσκεται μια ανάσα μακριά απ' τα ημιτελικά του Europa League έχοντας κερδίσει με 2-0 στο πρώτο ματς τη Γουέστ Χαμ.

Ισοφάρισε το ασύλληπτο ρεκόρ της Γιουβέντους, η οποία είχε 43 σερί αγώνες χωρίς ήττα τη σεζόν 2011-12!

Σημειωτέον ότι ως παίκτης, ο Τσάμπι Αλόνσο κέρδισε τρία πρωταθληματα με την Μπάγερν (2015, 2016, 2017). Μαζί του η Λεβερκούζεν έχει ήδη καταρρίψει το καλύτερο ρεκόρ της σε βαθμούς (79), νίκες (25) και γκολ (74).

Έκανε κι άλλο ρεκόρ όμως καθώς μένοντας για 29 αγωνιστικές αήττητη, ξεπέρασε την επίδοση της Μπάγερν του Γκουαρδιόλα τη σεζόν 2013-14.

Στο 25ο λεπτό ο Μπονιφάς άνοιξε το σκορ για τις Ασπιρίνες από την «άσπρη βούλα», από δική του ασίστ στο 60΄ ο Τζάκα «έγραψε» το 2-0, για να έρθει από τον πάγκο ο Φλοριάν Βίρτς και να πετύχει χατ τρικ (68΄, 83΄, 90΄) προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στην κατάμεστη και γιορτινή Μπάι Αρένα.

To πάρτι πάντως είχε αρχίσει από νωρίς καθώς έξω απ' το γήπεδο χιλιάδες οπαδοί γιόρταζαν τον επερχόμενο τίτλο. Κατά την άφιξη της ομάδας στο γήπεδο υπήρξε αποθέωση! Με τη λήξη του ματς ο αγωνιστικός χώρος πλημμύρισε από οπαδούς σε μια ιστορική μέρα για τον σύλλογο και το γερμανικό ποδόσφαιρο...

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos