Αρης - ΠΑΟΚ 1-2: Πρωταθλητής Ελλάδος ο Δικέφαλος του Βορρά σε αγώνα θρίλερ

20 Μαϊος 2024 01:30

Πρωταθλητής Ελλάδας για 4η φορά στην Ιστορία του στέφθηκε ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη του με 2-1 επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στην 10η και τελευταία αγωνιστική των playoffs.

Τα πρώτα λεπτά δεν μας χάρισαν κάποια ιδιαίτερη ευκαιρία, αλλά αρκετές δυναμικές μονομαχίες. Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε φάσεις κυρίως χάρη σε ατομικές ενέργειες των παικτών του.

Ο Άρης ήλεγχε την κατάσταση με την εστία του Κουέστα να μην απειλείται ιδιαίτερα. Αυτό άλλαξε στο 30′, όταν ο Ζίβκοβιτς έκλεψε στο κέντρο από τον Μορόν, πήρε μέτρα στο χορτάρι, βρήκε με εξαιρετική κάθετη τον Τόμας και ο Ισπανός πλάσαρε εύστοχα στο τετ α τετ για το 1-0.

Στο τελευταίο τέταρτο οι “κιτρινόμαυροι” ανέβηκαν και έψαξαν την ισοφάριση, αλλά οι περισσότερες ευκαιρίες τους δεν κατέληξαν σε τελική προσπάθεια, και η μία που… άγχωσε την αντίπαλη άμυνα αντιμετωπίστηκε από τον Κοτάρσκι.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για τους παίκτες του Μάντζιου. Μόλις στο 47ο λεπτό ο Οντουμπάτζο γύρισε από τα δεξιά, ο Μορόν έπιασε ένα απίστευτο γυριστό στα όρια της περιοχής και εκτέλεσε τον Κοτάρσκι για το 1-1 που έβαλε… φωτιά σε “Κλεάνθης Βικελίδης” και “OPAP Arena”.

Οι “ασπρόμαυροι” άργησαν, αλλά ισορρόπησαν το παιχνίδι σε μία στιγμή που έμοιαζαν να χάνουν την ψυχραιμία τους. Η ισορροπία όμως έφερε και γκολ, όταν στο 62′ ο Κωνσταντέλιας έκανε μία… μαγική ατομική ενέργεια, τροφοδότησε τον Τάισον και αυτός με ένα φοβερό σουτ νίκησε τον Κουέστα για το 2-1. Ωστόσο, οι ισορροπίες άλλαξαν στο 78ο λεπτό όταν ο Μιχαηλίδης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΓΚΟΛ: 47′ Μορόν – 30′ Τόμας, 62′ Τάισον

Κίτρινες: 39′ Μοντόγια, 55′ Βερστράτε, 88′ Γκαρσία – 1′, 78′ Μιχαηλίδης, 77′ Κωνσταντέλιας

Κόκκινη: 78' Μιχαηλίδης (2η κίτρινη)

Δοκάρι: –

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια (87′ Μοντόγια), Βερστράτε (66′ Γκαρσία), Ζουλ (87′ Φετφατζίδης), Σουλεϊμάνοφ (87′ Ανσαριφάρντ), Νταρίντα, Σαβέριο (72′ Ζαμόρα), Μορόν

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ, Μεϊτέ, Κωνσταντέλιας (80′ Νάσμπεργκ), Τάισον (66′ Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιτς, Τόμας (66′ Σαμάτα).

cnn.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos