Η Ρεάλ το έκανε ξανά: Νίκησε με 2-0 την Ντόρτμουντ και κατέκτησε το 15ο Champions League της ιστορίας της!

02 Ιουνίου 2024 13:08

Η «βασίλισσα» της Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης ανέβηκε για 15η φορά στον ποδοσφαιρικό... θρόνο της, καθώς νίκησε την Ντόρτμουντ με 2-0 στον τελικό του Champions League στο «Γουέμπλεϊ» και πρόσθεσε άλλο ένα πολύτιμο πετράδι στο λαμπερό «στέμμα» της.

Το 15ο τρόπαιο του Champions League (ή Κυπέλλου Πρωταθλητριών όπως ονομαζόταν έως το 1991) στην ατελείωτη συλλογή των Μαδριλένων ήρθε χάρη στα γκολ των Καρβαχάλ (74’) και Βινίσιους (83’), απέναντι στους Βεστφαλούς που «σφυροκόπησαν» για ένα ημίχρονο την άμυνα της Ρεάλ, αλλά δεν σκόραραν. Κι αυτό το πλήρωσαν εντέλει ακριβά.

Δείτε πώς μετέδωσε LIVE τον τελικό του Champions League το iefimerida.gr.

Ο δε Τόνι Κρόος, στο φινάλε του με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας αποφασίσει να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του μετά το EURO 2024, σήκωσε το 6ο Champions League της καριέρας του, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο μία απίστευτη καριέρα που «σημάδεψε» μια ολόκληρη εποχή για τη «βασίλισσα».

Κυρίαρχη η Ντόρτμουντ στο πρώτο ημίχρονο
Η Ντόρτμουντ ήταν πραγματικά εντυπωσιακή στο πρώτο 45λεπτο μολονότι δεν βρήκε το γκολ που θα άξιζε με βάση την εικόνα της. Η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς άφησε την μπάλα στα πόδια της Ρεάλ, ωστόσο το πρέσινγκ της ήταν εξαντλητικό κι ασφυκτικό και δεν επέτρεπε στους «μερένχες» να κυκλοφορήσουν με ηρεμία την μπάλα.

Αντίθετα, κάθε φορά που έκλεβαν μπάλες οι Γερμανοί -και δεν ήταν και λίγες- έβγαιναν ταχύτατα στην κόντρα με τους Αντεγέμι, Φίλκρουγκ, Σάντσο και Μπραντ και χτυπούσαν στο… ψαχνό χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες.
Αφού ξεπεράστηκε με… υπομονή η εισβολή 4 οπαδών στον αγωνιστικό χώρο στο 30ό δευτερόλεπτο του ματς, η Ντόρτμουντ έφτασε κοντά στο γκολ στο 14’ όταν μετά από ωραίο συνδυασμό, ο Φίλκρουγκ έβγαλε σε θέση βολής τον Μπραντ μέσα στην περιοχή, όμως το πλασέ του πέρασε άουτ.

Οι Γερμανοί συνέχισαν να χτυπούν στην πλάτη της άμυνας της Ρεάλ, με τον «δαιμόνιο» Αντεγέμι να βγαίνει στο 21’ σε τετ-α-τετ με τον Κουρτουά, αλλά να ανοίγει το κοντρόλ στην προσπέρασή του, δίνοντας την ευκαιρία στον Καρβαχάλ να διώξει το πλασέ του σε κόρνερ.

Στο 23’ ο Φίλκρουγκ βρέθηκε ξανά σε θέση βολής και πρόλαβε τον Κουρτουά πλασάροντας ενώ έπεφτε, όμως η μπάλα χτύπησε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού κι απομακρύνθηκε, ενώ στο 28’ ξανά ο Αντεγέμι πάτησε περιοχή, αλλά η προσπάθειά του αποκρούστηκε απ’ τον Κουρτουά.

Ο πολύπειρος γκολκίπερ της Ρεάλ έδειξε τα αντανακλαστικά του και στο 41’ στο μακρινό, δυνατό σουτ του Ζάμπιτσερ αποκρούοντας σε κόρνερ την ώρα που οι φίλοι της Ντόρτμουντ παραληρούσαν στην κερκίδα, βλέποντας την ομάδα τους να κάνει τρομερά εμφάνιση απέναντι στη μεγάλη Ρεάλ.

Η Ρεάλ μεταμορφώθηκε σε... βασίλισσα στην επανάληψη
Το δεύτερο 45λεπτο του μεγάλου τελικού ξεκίνησε με την πρώτη μεγάλη στιγμή της Ρεάλ, όταν σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κρόος, ο Κόμπελ εκτινάχθηκε στη γωνία του κι έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ, ενώ στο 57’ από σέντρα του Βινίσιους ο Καρβαχάλ έπιασε απευθείας το σουτ, όμως ο Μάντσεν έβαλε καθοριστική κόντρα στην μπάλα και της έκοψε την ταχύτητα, για να την μπλοκάρει ακολούθως ο γκολκίπερ της Ντόρτμουντ.

Οι Βεστφαλοί είχαν άλλη μία τελική στο 63’ με την κεφαλιά του Φίλκρουγκ από σέντρα του Αντεγέμι που έδιωξε με γροθιές ο Κουρτουά, ενώ στο 69’ η Ρεάλ λίγο έλειψε να πετύχει ένα… τρελό γκολ, όταν από σέντρα-σουτ του Βινίσιους, ο Μπέλινγχαμ δεν έπιασε την κεφαλιά, αλλά… ξεγέλασε με την κίνησή του τον Κόμπελ στην έξοδο, με την μπάλα να περνάει τελικά ελάχιστα άουτ.

Εφόσον όμως η Ντόρτμουντ δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα στις ουκ ολίγες ευκαιρίες που δημιούργησε, η «βασίλισσα» την… τιμώρησε. Στο 74’ σε κόρνερ του Κρόος, ο Καρβαχάλ βρήκε μπροστά απ’ όλους στο πρώτο δοκάρι, πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Κόμπελ για το 1-0 της Ρεάλ.

Μετά το γκολ η Ρεάλ 77’ ο Μπέλινγχαμ «ακούμπησε» το 2-0, αλλά ο Σλότερμπεκ πρόλαβε να βάλει την κόντρα και να γλιτώσει την ομάδα του από δεύτερη παραβίαση, ενώ στο 80’ ο Κόμπελ έδιωξε ξανά εντυπωσιακά το απευθείας φάουλ του Κρόος.

Ο γκολκίπερ της Ντόρτμουντ «έβγαλε» με ακόμη πιο εμφατικό τρόπο το εντυπωσιακό, φαλτσαριστό πλασέ του Καμαβινγκά, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κόμπελ απέκρουσε την κεφαλιά του Νάτσο.

Δεν μπόρεσε όμως να κάνει το ίδιο στο 83ο λεπτό. Από το λάθος του Μάντσεν, ο Μπέλινγχαμ (τρίτος νεαρότερος παίκτης στην Ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης που ξεκινάει σε τελικό Champions League μετά τον Κασίγιας και τον Ραούλ) έκλεψε την μπάλα, τη «σέρβιρε» στον Βινίσιους κι ο Βραζιλιάνος δεν αστόχησε κάνοντας το 2-0 για τη «βασίλισσα» και «τελειώνοντας» τον τελικό.

Στο 87’ ακυρώθηκε γκολ του Φίκρουγκ ως οφσάιντ, κάτι που επιβεβαίωσε και το VAR, καθώς ο επιθετικός της Ντόρτμουντ ήταν ακάλυπτος την ώρα της σέντρας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos