300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν παρατυπίες και παράνομες πρακτικές στην οικονομική δραστηριότητα μιας ισχυρής οικογένειας Ρομά στη Λάρισα

08 Μαρτίου 2026 15:43
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΜΑ
  • ΛΑΡΙΣΑ
  • ΑΠΑΤΕΣ
  • ΛΙΡΕΣ
Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν παρατυπίες και παράνομες πρακτικές στην οικονομική δραστηριότητα μιας ισχυρής οικογένειας Ρομά στη Λάρισα

test2

test2

skandalis77

Newsroom (1) Newsroom (1)

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δράση των μελών της πιο ισχυρής οικογένειας Ρομά που βρέθηκε στο στόχαστρο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, της υπηρεσίας που συχνά αποκαλείται και «ελληνικό FBI», στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας για την απάτη με τις χρυσές λίρες στη Λάρισα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την έρευνα των αρχών, τα μέλη της οικογένειας εμφανίζονταν επισήμως ως «σκηνίτες», δηλώνοντας δηλαδή ότι διαμένουν σε πρόχειρες εγκαταστάσεις, την ώρα που η πραγματική εικόνα που αποκαλύφθηκε από τους αστυνομικούς ήταν τελείως διαφορετική.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας προέκυψαν στοιχεία που δείχνουν ένα πλέγμα παρατυπιών και παράνομων πρακτικών γύρω από την οικονομική και περιουσιακή δραστηριότητα της οικογένειας. Μεταξύ άλλων, εντοπίστηκαν περιπτώσεις ρευματοκλοπής, ενώ ακίνητα που συνδέονται με τα πρόσωπα της υπόθεσης φαίνεται πως είναι αυθαίρετα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα στοιχεία που εμφανίζονται στο κτηματολόγιο θεωρούνται αμφιβόλου προέλευσης, ενώ οικόπεδα που χρησιμοποιούνται από την οικογένεια φαίνεται να είναι καταπατημένα.

Παράλληλα, τα πολυτελή αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν τα μέλη της δεν εμφανίζονται στο όνομά τους, γεγονός που δυσχεραίνει την ιχνηλάτηση των περιουσιακών τους στοιχείων.Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η οικονομική δραστηριότητα που φέρεται να σχετίζεται με την οικογένεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των αρχών, εταιρείες που εμφανίζονται να αναλαμβάνουν στον θεσσαλικό κάμπο τη διοργάνωση παζαριών και εμποροπανηγύρεων θεωρούνται «μαϊμού», λειτουργώντας ως βιτρίνα για οικονομικές δραστηριότητες.

Η υπόθεση ήρθε στο φως ύστερα από πολύμηνη έρευνα της αστυνομίας για την απάτη-μαμούθ με τις χρυσές λίρες στη Λάρισα, μια υπόθεση που αρχικά εμφανιζόταν ως σειρά μεμονωμένων περιστατικών. Οι καταγγελίες όμως ενώθηκαν και αναλύθηκαν συνολικά όταν ο φάκελος πέρασε στα χέρια του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην ενοποίηση των στοιχείων από διαφορετικές υποθέσεις, καταθέσεις και οικονομικά δεδομένα, καταφέρνοντας να συνδέσουν τα περιστατικά μεταξύ τους και να αποκαλύψουν την ύπαρξη οργανωμένης εγκληματικής ομάδας.
Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τουλάχιστον έξι υποθέσεις απάτης, με τις αρχές να εκτιμούν ότι ο αριθμός των θυμάτων πιθανότατα θα αυξηθεί, καθώς αρκετοί φέρονται να δίσταζαν να καταγγείλουν όσα συνέβησαν από φόβο ή πίεση.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα μέλη της ομάδας χρησιμοποιούσαν ένα συγκεκριμένο σενάριο για να προσεγγίζουν τα θύματά τους. Παρουσιάζονταν ως άτομα που είχαν πρόσβαση σε μεγάλες ποσότητες χρυσών λιρών σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, πείθοντας τα υποψήφια θύματα να καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά για την αγορά τους.

Στην πραγματικότητα, όμως, τα χρήματα άλλαζαν χέρια χωρίς ποτέ να παραδίδονται οι λίρες, με αποτέλεσμα τα θύματα να χάνουν μεγάλα ποσά.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι η πλήρης διάσταση της υπόθεσης δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί. Η έρευνα συνεχίζεται, ενώ θεωρείται πιθανό να προκύψουν νέες αποκαλύψεις και επιπλέον θύματα, καθώς ανοίγουν σταδιακά οι φάκελοι των επιμέρους υποθέσεων.

protothema.gr

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Σύλληψη Ρομά για απάτη με την πώληση χρυσών λιρών σε εύπορα άτομα σε Θεσσαλία, Κυκλάδες και Αττική, με λεία που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ (βίντεο)
  • Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες και εκβιάσεις στη Λάρισα
  • Λάρισα: Σήμερα ο «Δρόμος Μνήμης Τεμπών 2026» για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας (βίντεο)
  • Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες με το πρόσχημα «υπαλλήλου του ΔΕΔΔΗΕ ή λογιστή»
  • Τεράστιο χτύπημα στις τηλεφωνικές απάτες: Εντόπισαν το τηλεφωνικό κέντρο στο Ζεφύρι, έπιασαν στα πράσα έξι άτομα
  • Επεισόδιο από ομάδα Ρομά στη Γαστούνη (βίντεο)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ζή...
Λάρισα: Σήμερα ο «Δρόμος Μνήμη... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile 1

agnantio new 23

dauwin mobile2

epimelitirio3

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάρτιος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Σε καταστροφικό «αμόκ» άνδρας σε κεντρικότατο δρόμο του νησιού – Προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές και συνελήφθη

Πάρος: Σε καταστροφικό «αμόκ» άνδρα...

23 Μαρτίου 2026
Πάρος: Σύλλογος εκφράζει την αντίθεσή του προς την παραχώρηση της παραλίας Τρυπητή

Πάρος: Σύλλογος εκφράζει την αντίθε...

26 Μαρτίου 2026
Fuel Pass: Δείτε πόσα λαμβάνουν ιδιοκτήτες οχημάτων  με κατοικία σε νησιά

Fuel Pass: Δείτε πόσα λαμβάνουν ιδι...

26 Μαρτίου 2026

Τελευταία Νέα

Κοντογεώργης στο ΕΡΤnews: Αν επιδεινωθεί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή θα υπάρξει ευρωπαϊκή λύση (βίντεο)

Κοντογεώργης στο ΕΡΤnews: Αν επιδει...

29 Μαρτίου 2026
Θλίψη για τον θάνατο της σπουδαίας Μαρινέλλας – Την Τρίτη η κηδεία της (βίντεο)

Θλίψη για τον θάνατο της σπουδαίας...

29 Μαρτίου 2026
Πάρος: Παράσταση παραδοσιακών χορών από παιδιά Λυκείου έκλεψε τις εντυπώσεις (Βίντεο)

Πάρος: Παράσταση παραδοσιακών χορών...

29 Μαρτίου 2026

MHT 252147

  mit2

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δ.Σ
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2026  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ