×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ακυρώνεται ο νέος φόρος για τις αγροτικές καλλιέργειες

30 Μαϊος 2013 09:25

Σφραγίδα «άκυρον» στην επιβολή φόρου στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις, οι οποίες ανήκουν σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, έβαλε χθες η αρμόδια διακομματική επιτροπή

μετά από μία μαραθώνια και σε βαρύ κλίμα συνεδρίαση για τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που θα αντικαταστήσει από το 2014 το «χαράτσι» της ΔΕΗ και τον ΦΑΠ.

Ακυρώνεται ο νέος φόρος για τις αγροτικές καλλιέργειες

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά και ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη, συμφώνησαν να εξαιρεθεί από τον φόρο η αγροτική γη που ανήκει μόνο σε κατ΄ επάγγελμα αγρότες και τώρα αναζητούν λύση για να καλυφθεί το «κενό» στα προσδοκώμενα έσοδα του Δημοσίου.

Το «κενό» κατά τις ίδιες πληροφορίες εκτιμάται ότι ανέρχεται κοντά στα 300 εκατ. ευρώ.

Ολα δείχνουν ότι το βάρος θα πέσει στα αγροτεμάχια, τα οικόπεδα και στις εκτός σχεδίου εκτάσεις, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν είναι αγρότες και θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότερο «στρεμματικό φόρο» σε σχέση με το αρχικό σενάριο.

Να υπενθυμίσουμε πως το σενάριο αυτό προέβλεπε ότι κατά μέσο όρο ο φόρος θα είναι 10-13 ευρώ το στρέμμα και για ακίνητα φιλέτα έφτανε και τα 20 ευρώ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos