×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Βαρυμπόμπη: Έπιασαν ύποπτο για εμπρησμό

07 Αυγούστου 2013 10:54

Εξηντάχρονος συνελήφθη χθες στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, στον παράδρομο της νέας εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, για απόπειρα εμπρησμού στο παρακείμενο δάσος.

Ανδρες της Ασφάλειας που βρίσκονταν σε περιπολία εντόπισαν στο 18ο χλμ. ένα αυτοκίνητο, το οποίο δεν είχε πινακίδες και κρίθηκε ύποπτο. Από τον έλεγχο που έγινε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό και αναπτήρες.

Πλέον εξετάζεται η συμμετοχή του 60χρονου και σε άλλες περιπτώσεις εμπρησμών, με ιδιαίτερη έμφαση στην καταστροφική πυρκαγιά που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βαρυμπόμπη και στους Θρακομακεδόνες, στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Η σύλληψη ήρθε την ίδια μέρα με την ανακοίνωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σειράς έκτακτων μέτρων πρόληψης πυρκαγιών.

Ο Ν. Δένδιας δήλωσε χθες το πρωί από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά είναι πολύ ύποπτες, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία της Πυροσβεστικής, σύμφωνα με τα οποία περίπου οι μισές πυρκαγιές από όσες έχουν εξιχνιαστεί τα αίτια οφείλονται σε εμπρησμό από πρόθεση.

Παράλληλα τόνισε ότι οι πυρκαγιές που ξεσπούν «άλλοτε από εγκληματική αμέλεια, άλλοτε κάτω από αδιευκρίνιστες ή και ύποπτες λόγω της ώρας ή και της περιοχής συνθήκες, όπως παραδείγματος χάριν χθες βράδυ στην περιοχή των Θρακομακεδόνων, θέτουν σε δοκιμασία τις αντοχές του έμψυχου δυναμικού του Πυροσβεστικού Σώματος».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από 20 μέρες στη Βαρυμπόμπη στο ίδιο σημείο, την ίδια ώρα περίπου (που καθηλώνονται τα εναέρια μέσα) και με τις ίδιες καιρικές συνθήκες (7-8 μποφόρ) είχε ξεσπάσει φωτιά.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και διέλευσης πεζών στα περιαστικά δάση από τη δύση μέχρι την ανατολή του ηλίου αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας εάν κριθεί απαραίτητο. Παράλληλα, περιπολικά της Αστυνομίας, μοτοσικλετιστές της Πυροσβεστικής (χρησιμοποιούνται πρώτη φορά φέτος) και άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων θα περιπολούν συνεχώς σε δασικές περιοχές.

Την ίδια στιγμή τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι, καθώς οι φλόγες άφησαν πίσω τους καμένα σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ μεγάλη είναι και η περιβαλλοντική καταστροφή που συντελέστηκε στο δάσος. Τουλάχιστον δέκα σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές.

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ: Μεγάλες καταστροφές

Τεράστιες είναι οι ζημιές στον οικισμό Αύρα στον Μαραθώνα, με τουλάχιστον 5 σπίτια καμένα ολοσχερώς και 15 με σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ σε ακόμη περισσότερα κάηκαν αυλές και εξωτερικοί χώροι, όπως και αυτοκίνητα.

Μέχρι και χθες οι κάτοικοι αντιμετώπιζαν προβλήματα με το ρεύμα, το τηλέφωνο και το νερό, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Λουίζο, η έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας αναφέρει ζημιές που ανέρχονται στα 330.000 ευρώ και αφορούν οδόστρωμα, οδοσήμανση, παιδικές χαρές, δίκτυο φωτισμού κ.ά.

Ταυτόχρονα, ο κ. Λουίζος δίνει έμφαση στην ανάγκη για άμεση αποζημίωση των πληγέντων και εκφράζει φόβους ότι μπορεί η διαδικασία να έχει «μαραθώνια πορεία». Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην αναδάσωση της δασικής περιοχής που κατέστρεψε η φωτιά.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos