Σε Αττική και περιφέρεια οι έρευνες για τον οπλισμό της Χρυσής Αυγής

30 Σεπτεμβρίου 2013 18:16

Σε Αττική και περιφέρεια γίνονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό του οπλισμού, που σύμφωνα με μάρτυρα, διατηρούσε και έχει αποθηκεύσει η Χρυσή Αυγή.

Οι έρευνες γίνονται από τις εξειδικευμένες ομάδες της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίες, κατά το παρελθόν είχαν εντοπίσει τις γιάφκες μελών τρομοκρατικών ομάδων.

Σε Αττική και περιφέρεια οι έρευνες για τον οπλισμό της Χρυσής Αυγής

Ο βαρύς οπλισμός που σύμφωνα με τον μάρτυρα φέρεται ότι διαθέτει η Χρυσή Αυγή, χρησιμοποιόταν για την εκπαίδευση μελών της οργάνωσης.

Τα όπλα αυτά δεν είναι γνωστό σε ποιά περιοχή ακριβώς κρύβονται και πόσα είναι, αλλά σύμφωνα με τον ίδια μαρτυρία, είναι στρατιωτικού τύπου.

Ιδίατερη βαρύτητα πάντως από την ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό του οπλισμού έχει δοθεί στην Αττική και στις περιοχές που, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί, έκαναν εκπαίδευση σε ...στίβους μάχης τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Όπως λένε αστυνομικοί που παίρνουν μέρος στις έρευνες, δεν αποκλείεται ο βαρύς στρατιωτικός οπλισμός να βρίσκεται «κοντά στους χώρους εκπαίδευσης» για ευκολότερη και γρήγορη μεταφορά και για λόγους ασφάλειας, αφού η μικρή απόσταση από τους χώρους εκπαίδευσης περιόριζε και τον κίνδυνο να πέσουν σε κάποιο έλεγχο και να συλληφθούν.

Παράλλήλα, ερευνώνται και τα κτίρια στα οποία στεγάζονται οι τοπικές οργανώσεις της Χρυσής Αυγής, τα σπίτια των στελεχών της αλλά και αυτά στενών συγγενών τους που φέρονται ως υποστηρικές της οργάνωσης.

Πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής αποκάλυψε ότι τα μέλη της εκπαιδεύονταν με πραγματικά πυρά.

«Χρησιμοποιούνται διάφορα όπλα, τα οποία πιθανότατα φυλάσσονται σε αποθηκευτικούς χώρους σε άγνωστη τοποθεσία. Η στελέχωση των αποκαλούμενων ταγμάτων εφόδου γίνεται από άτομα που εργάζονται, κάτω από ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες, που προσιδιάζουν στην εκπαίδευση των ανδρών, που υπηρετούν στις επίλεκτες μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας», αναφέρεται στο δικαστικό πόρισμα για την οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos