×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Στον Κορυδαλλο και ο Χρήστος Παππάς

04 Οκτωβρίου 2013 10:14

Τον δρόμο για τις φυλακές έδειξαν ανακριτές και εισαγγελείς στον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής.

Ο Χρήστος Παππάς ακολούθησε τον αρχηγό του Νίκο Μιχαλολιάκο. Μαζί θα δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη για τις βαριές κατηγορίες που τους βαρύνουν. Οι καθοδηγητές της ναζιστικής οργάνωσης κατέβαλαν προσπάθειες να παρουσιαστούν άσχετοι με τη χιτλερική πρακτική. Ομως δεν μπόρεσαν να τηρήσουν μέχρι τέλους την τακτική τους.

Προφυλακιστέος κρίθηκε αργά χθες το βράδυ, μετά την πολύωρη απολογία του στους ανακριτές, και ο τρίτος από τους έξι συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, που κατηγορείται ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη δράση του ηγετικού πυρήνα της "εγκληματικής οργάνωσης".

Οι ανακριτές Σπ. Γεωργουλέας και Χαρ. Παπακώστας, ομόφωνα με τους εισαγγελείς, αποφάσισαν να οδηγηθεί στη φυλακή ο βουλευτής και υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής λίγο πριν από τις 9 το βράδυ. Πήρε τον δρόμο του συγκατηγορούμενού του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθοριστικό ρόλο στην απόφαση των δικαστικών λειτουργών έπαιξε το γεγονός ότι του αποδίδεται ο ρόλος του υπαρχηγού στην οργάνωση, αλλά κυρίως το ότι θεωρήθηκε ύποπτος φυγής.

Οι ανακριτές και οι εισαγγελείς -σύμφωνα με τις ίδιες ασφαλείς πηγές- θεώρησαν κρίσιμο το γεγονός ότι, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εγκατέλειψε αιφνιδιαστικά το σπίτι που νοίκιαζε στην Αθήνα, ενώ εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ εικοσιτέσσερις ώρες μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης εναντίον του.

Ο Χρήστος Παππάς οδηγήθηκε στα δικαστήρια περίπου στη 1 το μεσημέρι, ενώ λίγο πριν μπει στο ανακριτικό γραφείο φώναξε ότι "η Χρυσή Αυγή θα κατέβει στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν".

Ο υπ' αριθμόν δύο άνθρωπος στην ιεραρχική κλίμακα της Χρυσής Αυγής προσπάθησε, όπως και οι συγκατηγορούμενοί του, να υποδυθεί τον πολιτικό κρατούμενο. Το βράδυ, την ώρα που αποχωρούσε με χειροπέδες από το γραφείο του ανακριτή, φώναξε και πάλι "Ζήτω η ελευθερία", "Ζήτω η Χρυσή Αυγή".

Ο Χρήστος Παππάς αρνήθηκε τις κατηγορίες περί εγκληματικής οργάνωσης και θεώρησε καλό να πει ότι η δίωξή του έχει πολιτικό χαρακτήρα.

Το βαρύ κατηγορητήριο, που αντιμετωπίζουν όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση, αναφέρει ενδεικτικά δύο δολοφονίες, μεταξύ των οποίων και του Παύλου Φύσσα, δύο απόπειρες, ληστείες, εκρήξεις κ.λπ.

Στο κατηγορητήριο, που βασίζεται μεταξύ άλλων στο πόρισμα του αντιεισαγγελέα του ΑΠ Χαρ. Βουρλιώτη, αναλύεται η δομή της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με διαχωρισμό του πολιτικού τμήματος, το οποίο έφερε την επωνυμία "Λαϊκός Σύνδεσμος", από το επιχειρησιακό τμήμα της, "σκοπός του οποίου ήταν η διά της βίας αντιμετώπιση των θεωρούμενων ως εχθρών της οργανώσεως".

Η πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα του Χρ. Παππά, καθώς και ο κεντρικός ρόλος που διαδραμάτισε στην εγκληματικού τύπου οργάνωση, που αποτέλεσε η Χρυσή Αυγή, επιβεβαιώθηκε από την έρευνα στο σπίτι που διατηρεί στα Γιάννενα.

Στη μεζονέτα της Ανατολής Ιωαννίνων βρέθηκαν:

Ενα πιστόλι 9 χιλιοστών, τύπου Luger.

Ενα εξάσφαιρο περίστροφο τύπου Colt 38 mm special.

Δεν διέθετε άδεια ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο. Επίσης βρέθηκε μία ξιφολόγχη και μία σιδερογροθιά.

Η λατρεία του για τον ναζισμό και η προσήλωσή του στους ηγέτες, που οδήγησαν τον κόσμο στη σφαγή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, του πιο πολυαίμακτου στην ιστορία της ανθρωπότητας, ήταν διάχυτες.

Είχε τοποθετήσει σε κορνίζα πρωτοσέλιδο περιοδικού της Χρυσής Αυγής με τη φωτογραφία του Αδόλφου Χίτλερ, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η οργάνωση ήταν η σημερινή προέκταση στην Ελλάδα του εκτρώματος που δημιουργήθηκε στη Γερμανία.

Στη σοφίτα του σπιτιού είχε τοποθετήσει δύο σημαίες, η μία με τη σβάστικα και η άλλη με έναν δικέφαλο αετό, όπου είχαν προστεθεί τα διακριτικά των Ες-Ες.

Υπήρχαν, επίσης, κράνη των μεραρχιών του Χίτλερ, μία μεγάλη σημαία με το γνωστό σήμα του στόχου και άλλες δύο μικρότερες, τριγωνικές, με τον αγκυλωτό σταυρό.

Στη βιβλιοθήκη του ήταν αραδιασμένα χιτλερικά βιβλία και τόμοι με κείμενα, που εξυμνούσαν το καθεστώς της 21ης Απριλίου.

Σε ένα μπουκάλι κρασιού ήταν τοποθετημένη ετικέτα, που απεικόνιζε τον Μπενίτο Μουσολίνι να χαιρετά φασιστικά.

Εξετάζεται αν τα τέσσερα Ευαγγέλια παλαιού τύπου, που επίσης βρέθηκαν, εμπίπτουν στη διάταξη του νόμου περί αρχαιοτήτων.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos