×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

"Ρετάρει" μεν, αλλά δεν σβήνει η Χρυσή Αυγή

20 Οκτωβρίου 2013 15:59

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα Τάγματα Εφόδου της εγκληματικής -όπως την έχει χαρακτηρίσει ο Αρειος Πάγος- oργάνωσης.

Βέβαια παρά τις αποκαλύψεις και το γεγονός ότι ο αρχηγός, ο υπαρχηγός και ένας σημαντικός αριθμός βουλευτών της είτε βρίσκονται προφυλακισμένοι είτε ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, συνεχίζει να είναι υπαρκτή δύναμη κοινωνικά και πολιτικά. Παρά την πτώση της, παραμένει τρίτη πολιτική δύναμη.

Επίσης, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας (σε ποσοστό που αγγίζει το 36%), πάνω από ένας στους τρεις, θεωρεί ότι το νεοναζιστικό αυτό κόμμα δεν θα πρέπει να τεθεί εκτός νόμου.

Βέβαια στον αντίποδα επτά στους δέκα πολίτες θεωρούν ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν το αποκορύφωμα μιας διαρκούς εγκληματικής δραστηριότητας, ενώ το 65% δηλώνει ότι η όποια γνώμη είχαν για τη ΧΑ, πριν από το γεγονός, τώρα χειροτέρεψε.

Ρετάρει μεν, αλλά δεν σβήνει η Χρυσή Αυγή

Η εκλογική επιρροή της μειώθηκε σημαντικά στο 7,6% από το 11,2% του Σεπτεμβρίου και το 13,1% του περασμένου Ιουλίου. Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται και η δημοτικότητα του αρχηγού της, αφού σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας περιορίστηκε από το 13% του περασμένου μήνα στο 7% τώρα.

Οπως επισημαίνει στην ανάλυσή του και ο Στράτος Φαναράς, τα ευρήματα δεν δείχνουν ότι έχει ήδη τεθεί στο περιθώριο. Διατηρεί την επιρροή της σε έναν «σκληρό» πυρήνα, που είναι ικανός να την κρατήσει στην πολιτική σκηνή, αν οι υπόλοιπες εξελίξεις το επιτρέψουν.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos