Αισιοδοξία με αστερίσκους από Κεφαλαιαγορά και ΣΕΒ

04 Ιανουαρίου 2016 15:44

"Το 2016 θα είναι χρονιά ανάπτυξης και η χώρα θα μπορέσει να βγει στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο, εφ όσον ρυθμιστεί το θέμα του δημοσίου χρέους", δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπος Γκότσης, μιλώντας στην πρώτη χρηματιστηριακή συνεδρίαση του έτους, που άρχισε λίγο πριν τις 11 το πρωί, στην έδρα του Χρηματιστηρίου Αθηνών στον Βοτανικό.

Ο κ. Γκότσης υπογράμμισε ότι το 2016 έχουν απομακρυνθεί δύο βασικοί φόβοι από την αγορά, που είναι το κούρεμα των καταθέσεων και το Grexit, εφ όσον όλα εξελιχθούν ομαλά με την ρύθμιση του δημοσίου χρέους. Ο Πρόεδρος της Ε.Κ. προανήγγειλε την δημιουργία νέων αγορών προϊόντων για το Χρηματιστήριο και τόνισε ότι στόχος της Ε.Κ. είναι φέτος να βοηθήσει στην είσοδο νέων εταιρειών στο Χρηματιστήριο, αλλά κυρίως να δημιουργήσει ένα περιβάλλον θετικό, έτσι ώστε να αναπτυχθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις.

 

Από την πλευρά του ΣΕΒ, ο Πρόεδρος κ. Θεόδωρος Φέσσας είπε ότι το 2015 ήταν μία κακή χρονιά, όπου εκτός από τις ζημιές που εμφάνισαν οι Τράπεζες και οι επιχειρήσεις λόγω των capital controls, ήταν και η δυσπιστία που υπήρξε μεταξυ των ξένων συνεργατών των ελληνικών επιχειρήσεων. Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ εκτίμησε ότι το 2016 η χώρα θα μπορέσει να βρεί μία σταθερή πορεία και στόχος του ΣΕΒ είναι να προσκαλέσει και να προτρέψει ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα, έτσι ώστε να μπορέσει να βρει δουλειά ο περισσότερος κόσμος και ειδικά το 1,5 εκατομμύριο των ανέργων.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΦΑΕ, Ιάκωβος Γεωργάνας, προέβλεψε ότι το 2016 θα είναι μία χρονιά ανάκαμψης για το Χργματιστήριο, εφ όσον δεν υπάρξουν εκπλήξεις στο πολιτικό τοπίο και υπογράμμισε ότι την φετεινή χρονιά συμπληρώνονται 140 χρόνια από την ίδρυση του Χρηματιστηρίου και ευχήθηκε να συμπέσει με σημαντική βελτίωση τόσο των χρηματιστηριακών δεικτών, όσο και των αποτελεσμάτων των επιχειρήσεων.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos