×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Αντιδράσεις προκαλεί το ατόπημα Τζιτζικώστα

26 Οκτωβρίου 2013 16:58

Σοβαρές αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα να αποστείλει πρόσκληση και στη Χρυσή Αυγή για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

«Ο περιφερειάρχης φαίνεται δεν έχει ενημερωθεί πως η Χρυσή Αυγή έχει χαρακτηριστεί από τις ανακριτικές αρχές ως εγκληματική οργάνωση, ότι η ηγεσία της έχει προφυλακιστεί εξαιτίας αυτού, ότι έχει ως σκοπό την κατάλυση της δημοκρατίας, του κοινοβουλευτισμού και την εγκαθίδρυση ναζιστικού καθεστώτος», επισημάνει σε σχετική ανακοίνωση της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

«Ο Περιφερειάρχης και η διοίκησή του πρέπει να καταλάβουν ότι οι Έλληνες έχουν μνήμη, τιμούν τα θύματα του ναζισμού και τιμωρούν τους νοσταλγούς του φασισμού, για αυτό αγωνίζονται ενάντια σε κάθε μορφής ολοκληρωτικού καθεστώτος και τις επιπτώσεις του. Έχουν τη δύναμη και τη θεσμική θωράκιση για την αντιμετώπιση των επιγόνων του ναζισμού. Καλούμε τον Περιφερειάρχη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ανακαλέσει αμέσως την πρόσκληση στους εκπροσώπους του μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Οι πολιτικοί άνδρες κρίνονται από τη στάση τους στα ζητήματα ουσίας και όχι στους τύπους. Αυτό επιβάλλουν τα ήθη των Ελλήνων και αυτό οφείλει να πράξει. Τέτοιο ήταν το "ΟΧΙ" των Ελλήνων».

Από την πλευρά της, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να μη συμμετάσχει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

«Αποτελεί σοβαρό ατόπημα και πρόκληση η επιλογή του κ. Τζιτζικώστα, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, να προσκαλέσει εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης και τιμής του αντιφασιστικού αγώνα των Ελλήνων», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι οργανώσεις Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας της ΔΗΜΑΡ.

Είχε προηγηθεί η άρνηση του ΚΚΕ να παραστεί δια στελεχών του στην παρέλαση της Δευτέρας.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης, παρεμβαίνοντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, δήλωσε πως ήταν εκ του νόμου υποχρεωμένος να προσκαλέσει εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, καθώς πρόκειται για κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos