×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ζευγάρι έδωσε 4.000€ σε Ρομά για ένα βρέφος, φωτογραφία της μάνας της Μαρίας

25 Οκτωβρίου 2013 08:52

Νέα υπόθεση αγοραπωλησίας βρέφους φέρνει στο φως η σύλληψη ενός 53χρονου και μίας 48χρονης στα Άνω Λιόσια, οι οποίοι κατηγορούνται ότι τον περασμένο Μάρτιο απέκτησαν από μία Ρομά στο Ζεφύρι Αττική ένα νεογέννητο κοριτσάκι έναντι 4.000 ευρώ.

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων, διερευνώντας καταγγελία για ζεύγος Ελλήνων, που είχε στην οικία του βρέφος (κορίτσι), χωρίς να είναι οι βιολογικοί του γονείς, προσήγαγε από την περιοχή των Άνω Λιοσίων τον άντρα και τη γυναίκα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα και την εξέταση των προσαχθέντων, τον περασμένο Μάρτιο παρέλαβαν από γυναίκα Ρομά, στην περιοχή του Ζεφυρίου, βρέφος (κορίτσι), το οποίο είχε γεννηθεί την 25 Φεβρουαρίου 2013 από άλλη γυναίκα Ρομά, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ.

Η 48χρονη αμέσως μετά την παραλαβή του βρέφους επιχείρησε ανεπιτυχώς να το «δηλώσει», ως τέκνο της, στο Δήμο Φυλής.

Έκτοτε, το βρέφος παρέμενε μαζί τους, ενώ προσπαθούσαν να εξεύρουν τρόπο προκειμένου να το «νομιμοποιήσουν». Το ζεύγος ισχυρίστηκε ότι προέβη στη παράνομη αγοραπωλησία γιατί δεν είχε άλλα τέκνα.

Μετά από προφορική εντολή του Εισαγγελέα Ανηλίκων το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων για εξετάσεις.

Το ζεύγος συνελήφθη και σήμερα το πρωί θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της φυσικής μητέρας και των μεσαζόντων στην αγοραπωλησία του βρέφους συνεχίζονται.

Αυτή είναι η φερόμενη μητέρα της Μαρίας από την Βουλγαρία

Την φωτογραφία, που δημοσιεύουμε, της 35χρονης Σάσκα Ρούσεβα, της Βουλγάρας αθίγγανης που φέρεται να είναι η βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας, δημοσιεύει η βρετανική Telegraph, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με μαρτυρία γείτονα, η γυναίκα παραδέχθηκε ότι πούλησε το κοριτσάκι για περίπου 250 ευρώ, καθώς, όπως υποστήριξε, «δεν είχε χρήματα» για να επιστρέψει στην Βουλγαρία. Ηδη η 35χρονη έχει οδηγηθεί στον ανακριτή για να δώσει εξηγήσεις.

Η περιφερειακή εισαγγελία της πόλης Καζανλάκ διέταξε να αρχίσει προανάκριση για συμμετοχή της φερόμενης ως μητέρας της μικρής Μαρίας σε εμπορία βρεφών. Αυτό ανακοίνωσε η αρμόδια εισαγγελία της Βουλγαρίας, η οποία σημειώνει ότι η γυναίκα ανακρίνεται για να διαπιστωθεί αν έδωσε τη συγκατάθεση της για ενδεχόμενη πώληση του βρέφους που γέννησε το 2009 στο εξωτερικό.

Στη διάρκεια της ανάκρισης της στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, η φερόμενη ως βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας είπε ότι, σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ που είδε χθες, αναγνώρισε τους Ρομά από τα Φάρσαλα ως το ζευγάρι, στο οποίο η ίδια άφησε το μωρό της.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Σβετλοζάρ Λάζαροφ, ο οποίος χαρακτήρισε την υπόθεση «παράδειγμα για την άριστη συνεργασία μεταξύ των αστυνομικών οργάνων της Ελλάδας και της Βουλγαρίας», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου.

Στη Σάσκα Ρούσεβα πραγματοποιήθηκε τέστ DΝΑ και σύντομα αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα για να διαπιστωθεί αν όντως η Σάσκα Ρούσεβα είναι η βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας.

Για την υπόθεση έχουν καταθέσει μάρτυρες, ενώ η βουλγαρική εισαγγελία διεξάγει έρευνες αναφορικά με τα ταξίδια της στην Ελλάδα.

Τα ξένα μέσα -μεταξύ των οποίων και το BBC- μετέδωσαν νωρίτερα ότι οι φερόμενοι βιολογικοί γονείς της Μαρίας είναι η 35χρονη Σάσκα Ρούσεβα από το Μπουργκάς και ο Ατανάς Ρουσέφ, οι οποίοι είναι επίσης γονείς 8 έως 10 τέκνων.

Ο δήμαρχος του Νικολάγεβο, του χωριού όπου ζει η Ρούσεβα με τον 37χρονο σύζυγό της, είπε στην Telegraph, ότι το ζευγάρι βρίσκεται ήδη στην διάθεση των αρχών.

Η φερόμενη μητέρα και ο σύζυγός της πήγαν στην αστυνομία στην πόλη Γκούρκοβο για να υποβληθούν σε τεστ DNA, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι όντως οι βιολογικοί γονείς της μικρής, σημειώνει η εφημερίδα.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύσει η Telegraph δείχνουν ότι αρκετά από τα παιδιά της οικογένειας των Βουλγάρων έχουν ξανθά μαλλιά, ανοιχτόχρωμα μάτια και λευκή επιδερμίδα, όπως η μικρή Μαρία.

Μάλιστα ορισμένα από τα παιδιά της οικογένειας φαίνεται να μην γνωρίζουν ούτε τα ίδια πόσα αδέρφια έχουν, ενώ επιβεβαιώνουν τα ταξίδια στην Ελλάδα και το γεγονός ότι η μητέρα τους αναγνώρισε την Μαρία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το βουλγαρικό κρατικό κανάλι BNT, η 11χρονη Φάνκα, μία από τις φερόμενες αδελφές της Μαρίας, είπε ότι όταν η μητέρα της είδε το ξανθό κοριτσάκι στην τηλεόραση, άρχισε να κλαίει και να λέει: «Αυτό είναι το παιδί μου!».

Επίσης, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο BGNES, ένας από τους γιους του ζευγαριού, ονόματι Ίσους, φέρεται να είπε ότι η οικογένεια είχε μεταβεί την Ελλάδα όπου και άφησε την μικρή Μαρία.

Ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί αν το παιδί πουλήθηκε ή αν απλώς εγκαταλείφθηκε σε τρίτους, επισημαίνει η Telegraph.

Πάντως σύμφωνα με έναν γείτονα του ζευγαριού, η φερόμενη μητέρα παραδέχθηκε ότι πούλησε το παιδί για 500 λεβ (255 ευρώ) γιατί «δεν είχε χρήματα για να επιστρέψει στην Βουλγαρία».

«Δούλευε στην Ελλάδα, όπου και πούλησε το παιδί»

Η εκδοχή της αγοραπωλησίας ενισχύεται από τα ρεπορτάζ άλλων βρετανικών μέσων.

«Η Σάσα Ρούσεβα είχε ήδη δύο παιδιά και εργαζόταν στις Λιβανάτες όπου μάζευε ελιές, όταν έμεινε ξανά έγκυος το 2008», αναφέρει η Daily Mirror.

«Μην μπορώντας να ανταπεξέλθει, η Σάσα πούλησε το κοριτσάκι της στους...πλειοδότες, σε κύκλωμα εμπορίας παιδιών.

» Ένας μυστηριώδης Βούλγαρος μεσάζων, ονόματι Μιχάλης (τον οποίο αναφέρει στην συνέντευξή της στο NBC η δικηγόρος των δυο αθίγγανων που συνελήφθησαν στην Ελλάδα) και η εκδιδόμενη φίλη του, περιέφεραν το παιδί στην κεντρική Ελλάδα, αναζητώντας ενδιαφερόμενους, προτού το αγοράσουν για 1.000 ευρώ οι αθίγγανοι (που παρουσιαζόταν ως γονείς της Μαρίας)» γράφει η βρετανική εφημερίδα.

«Η γυναίκα από την Βουλγαρία πιστεύεται ότι γέννησε στη Λαμία... Χαρτιά από τη Λαμία δείχνουν ότι η Ρούσεβα γέννησε στις 31 Ιανουαρίου του 2009.

»Αυτή είναι η ίδια ημερομηνία που έδωσε ως ημερομηνία γενεθλίων της μικρής Μαρίας και το ζευγάρι των τσιγγάνων με τους οποίους ζούσε το κορίτσι. Η Ρούσεβα προσπάθησε να γράψει το παιδί 10 ημέρες αφότου την γέννησε.

»Σε επίσημο έγγραφο που κατατέθηκε στις αρχές, υποστήριξε ότι ήταν ανύπαντρη και δεν ήξερε ποιος ήταν ο πατέρας του παιδιού. Ωστόσο μετά από έλεγχο προέκυψε ότι η Ρούσεβα ήταν παντρεμένη και είχε ήδη δυο παιδιά από άλλο άνδρα», γράφει η Daily Mail.

Προς το παρόν, η αστυνομία της Βουλγαρίας και το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο επισήμως.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos