×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ο Νότης Σφακιανάκης στηρίζει Χρυσή Αυγή, η Δέσποινα Βανδή αποχωρεί...

23 Νοεμβρίου 2013 13:44

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει με τις δηλώσεις του υπέρ της Χρυσής Αυγής, ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής, Νότης Σφακιανάκης.

«Επιβάλλεται να στηρίξετε τη Χρυσή Αυγή» έριξε τη βόμβα, όπως άλλωστε το συνηθίζει τελευταία, σε διάφορες δημόσιες εμφανίσεις του, μόνο που αυτή τη φορά οι δηλώσεις του προκάλεσαν μή αναμενόμενες συνέπειες.

Ηδη, η Δέσποινα Βανδή, η οποία είχε συμφωνήσει να εμφανίζεται μαζί του από τις 7 Δεκεμβρίου στο νυχτερινό κέντρο «Εναστρον», ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης στο προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, ότι αποχωρεί...

Ο Νότης Σφακιανάκης έκανε τις εμπρηστικές δηλώσεις στην εκδήλωση απονομής του πλατινένιου δίσκου του, στον πολυχώρο Αθηναΐς, το βράδυ της Πέμπτης. Αφού μάλιστα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη Χρυσή Αυγή αλλά και για την περίοδο της χούντας, εξαπέλυσε χυδαία επίθεση εναντίον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σε άλλες δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, ο Νότης Σφακιανάκης δήλωσε, επιτιθέμενος στους πολιτικούς: «Είμαι πολιτικό ον και έχω δημόσιο λόγο και σκέπτομαι μονίμως πολιτικά, διότι είμαι πολίτης, όχι πελάτης. Και όλα αυτά τα κοπρόσκυλα που σας κυβερνάνε δεν τα έχω αξιολογήσει όπως εσείς, διότι δεν τους έχω δώσει καμία απολύτως δύναμη. Εχω κάθε δικαίωμα να λέω τη γνώμη μου διότι δεν οφείλω σε κανέναν τίποτα. Αυτοί οι υπάλληλοί μου μού οφείλουν πολλά».

Στη συνέχεια, υπερασπίστηκε τη Χρυσή Αυγή και επιτέθηκε στον κ.Βενιζέλο: «Βεβαίως και δεν είναι φασίστες η Χρυσή Αυγή. Και έχουν κλείσει κάποιον μέσα ο οποίος είναι αρχηγός πολιτικού κόμματος. Κανένα δικαίωμα δεν έχεις, ρε. Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα, Ευάγγελε γουρούνι συνταγματολόγε;».

«Επιβάλλεται να στηρίξετε τη Χρυσή Αυγή. Διότι αυτή, αν μη τι άλλο, έχει μέσα και την αυγή. Οι άλλοι έχουν μόνο το σκότος. Με είχαν ρωτήσει γιατί δεν κατεβαίνω στην πολιτική. Διότι απλά δεν έχω μάθει να κατεβαίνω, εγώ μόνο ανεβαίνω» είπε μεταξύ άλλων ο τραγουδιστής.

Στη συνέχεια επιτέθηκε εκ νέου κατά των πολιτικών:

«Φοροδιαφεύγουν (συνάδελφοί μου τραγουδιστές); Μα πλάκα μου κάνεις; Ο Παπαντωνίου δεν ήταν υπουργός Οικονομικών και είναι φοροφυγάς; O Παπακωνσταντίνου δεν ήταν υπουργός Οικονομικών; Ο Σημίτης δεν ήταν Πρωθυπουργός αυτής της χώρας; Μα, τρελαθήκατε; Τι είναι αυτά που λέτε τώρα; Καταπιάνεστε με τη μαλ... που σας λένε για να ξεφύγει το μυαλό μας από αυτά που συμβαίνουν. Ο υπουργός Οικονομικών είναι φοροφυγάς. Πες τους να πάνε να γ...».

Ο πρώτος που έσπευσε να κατακεραυνώσει τον Νότη Σφακιανάκη ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος με αναρτηση στο λογαριασμό του στο Facebook τον χαρακτήρισε ανοιχτά «φασίστα».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου έχει ως εξής:

«Εικάζω ότι δεν είχε περάσει απαρατήρητο πως το τελευταίο δίμηνο, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τα Χρυσά Λαρύγγια που φλέρταραν με τα Χρυσά Βλαμμένα είχαν λουφάξει στα λαγούμια τους. Ως εκ τούτου, το δυσοίωνο με τις νέες δηλώσεις Νότη Σφακιανάκη, όπου εκφράζει τη διττή εκτίμησή του για τον Γεώργιο Παπαδόπουλο και τη Χρυσή Αυγή, δεν είναι ότι παραδέχεται για πρώτη φορά τόσο απροσχημάτιστα ότι είναι φασίστας -περί αυτού δεν τρέφαμε την παραμικρή αμφιβολία. Το δυσοίωνο είναι ότι οι φασίστες σαν κι ελόγου του, ύστερα από τις δολοφονίες των Χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο, θεωρούν τη Χρυσή Αυγή αρκούντως "ξεπλυμένη" για να σκάσουν πάλι μύτη από τον υπόνομο».

Ακολούθως η Δέσποινα Βανδή, με την δική της ανάρτηση στο Facebook ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το σχήμα που θα εμφανιζόταν στο κέντρο «Εναστρον», σημειώνοντας με νόημα ότι «οι γονείς μου ήταν μετανάστες».

Ολόκληρη η ανάρτηση της Δέσποινας Βανδή έχει ως εξής:

«Τον Νότη τον συνάντησα για πρώτη φορά πριν 16 χρόνια. Από τότε κατάλαβα πως ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερος, όπως και αν ακούγεται και μεταφράζεται αυτό, ξεχωριστός ως καλλιτέχνης και με συνέπεια ωστόσο ως προς και τα δύο, όλον αυτό τον καιρό.

Ακραίος και ανατρεπτικός σε αξίες και πιστεύω. Δικαίωμα του κάθε ελεύθερου ανθρώπου σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, να λέει τη γνώμη του και να την υποστηρίζει.
Διαφωνούσα κατά καιρούς σε πολλά από αυτά που έλεγε, άλλοτε συμφωνούσα, όσο εξτρεμιστικά και αν εκφραζόταν (Νότης είναι αυτός). Παρά την διαφορετική άποψη που έχουμε γενικότερα στις σχέσεις, στην ζωή και τη δημοκρατία, θεωρούσα ότι καλλιτεχνικά θα μπορούσαμε να συνυπάρξουμε σε μια μουσική σκηνή.
Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι τα πράγματα που μας χωρίζουν είναι περισσότερα από αυτά που μας ενώνουν. Αποχωρώ με λύπη.

Και κάτι τελευταίο...
Εμένα οι γονείς μου ήταν μετανάστες...
Αυτό.»

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos