×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Συνάντηση με Αρβανιτόπουλο αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ

27 Νοεμβρίου 2013 12:17

Δύο νέες 24ωρες απεργίες, για σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, κήρυξαν οι διοικητικοί υπάλληλοι ΕΚΠΑ και ΕΜΠ.

Σε δύο νέες 24ωρες απεργίες, σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, προχωρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εξάλλου, προτείνουν τη σύσταση μικτής επιτροπής πανεπιστημιακών και διοικητικών, η οποία θα συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, προκειμένου να λάβει διευκρινίσεις επί της πρότασης των πέντε σημείων καθώς και τη διαβεβαίωση ότι δεν θα χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του.

Η πρόταση για διάλογο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί, υιοθετήθηκε με οριακή πλειοψηφία 339-325.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ θα πραγματοποιήσουν νέα συνέλευση αύριο Πέμπτη, προκειμένου να καθορίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους ψηφίζοντας με κάλπη.

Δεν υιοθετήθηκε η πιο σκληρή πρόταση για κατάργηση της ΚΥΑ.

Στο μεταξύ, δύο νέες 24ωρες απεργίες, για σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, κήρυξαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ συστήνουν επιτροπή διαλόγου, η οποία θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας προωθεί ρύθμιση προς όφελος των φοιτητών, παρέχοντας τη δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους φοιτητές, όλων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν στην εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και Ιουνίου 2014, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο.

Η συγκεκριμένη τροπολογία ψηφίζεται σήμερα Τετάρτη και από πηγές του υπουργείου χαρακτηρίζεται «πολύ σημαντική κίνηση του Κ. Αρβανιτόπουλου, η οποία αφενός θα φέρει πολλούς φοιτητές πιο κοντά στο πτυχίο, αφετέρου θα αμβλύνει τις συνέπειες των κινητοποιήσεων στα Ιδρύματα».

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Αρβανιτόπουλου με τους εκπροσώπους του συντονιστικού των πρυτάνεων

Περίπου μιάμιση ώρα κράτησε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου με τους εκπροσώπους του συντονιστικού των πρυτάνεων.

Και οι δύο πλευρές σημείωσαν ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, ενώ ο ο κ.Αρβανιτόπουλος χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι έγινε αποδεκτή ως βάση συζήτησης η πρόταση των πέντε σημείων που κατέθεσε για τη διοικητική αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων.

Ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε επίσης σημαντικό το γεγονός ότι προσέρχονται στον διάλογο και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ με τους εκπροσώπους των οποίων θα συναντηθεί σήμερα πρωί. Στη συνάντηση με τους διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι απεργούν σήμερα και αύριο, θα δώσει το «παρών» και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θ.Πελεγρίνης.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος επισήμανε ακόμη μια φορά ότι πρέπει να ανοίξουν τα πανεπιστήμια για να μην χαθεί το εξάμηνο θέτοντας ως ανώτατο χρονικό όριο για να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο την ερχόμενη Δευτέρα.

Σημείωσε επίσης ότι θα εξεταστούν όλες οι ενστάσεις που αφορούν τις λίστες της διαθεσιμότητας. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να λειτουργήσουν οι γραμματείες των ιδρυμάτων ώστε να καταστεί δυνατός ο έλεγχος.

Ως προς το θέμα της φύλαξης επισημάνθηκε ότι αυτή έχει ανατεθεί ήδη σε ιδιωτικές εταιρίες στα περισσότερα ιδρύματα.

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας εμφανίστηκε ανοιχτός στη δυνατότητα των ιδρυμάτων να διαθέσουν μέρος των κονδυλίων των ΕΛΚΕΙ για την κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos