Και κρούσμα ηπατίτιδας στην Ειδομένη

12 Μαρτίου 2016 14:09

Με τον φόβο της κακοκαιρίας που όπως αναφέρουν οι προβλέψεις έρχεται τις αμέσως επόμενες ημέρες ζουν οι χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη, ενώ σήμερα έγινε γνωστό πως ένα 9χρονο κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μολυσμένο από ηπατίτιδα τύπου Α.

Ήδη στο άκουσμα των καταιγίδων που έρχονται, αρκετοί από αυτούς έχουν φτιάξει πρόχειρα αναχώματα γύρω από τις σκηνές τους ώστε να μην τις παρασύρει το νερό. Η ΕΜΥ προβλέπει πως από αύριο το απόγευμα ο καιρός επιδεινώνεται στην Ειδομένη πάρα πολύ και εκτός των δυνατών βροχοπτώσεων αναμένεται και κρύο λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που θα φτάσουν ακόμα και τα 5 μποφόρ.

Ωστόσο μέσα στις δυσκολίες και τις λάσπες της Ειδομένης η ελπίδα βρίσκει τρόπο να γεννηθεί. Τρία νεογέννητα μόλις λίγων ημερών βρίσκονται μεταξύ των προσφύγων. Δύο από αυτά γεννήθηκαν εκεί μέσα στα αντίσκηνα της προσφυγιάς, όμως οι γονείς τους αν και απελπισμένοι περιμένουν υπομονετικά να ανοίξει το σύνορο της Ειδομένης αλλά και καλύτερες μέρες. Εθελοντές σπεύδουν καθημερινά για να δώσουν οποιαδήποτε βοήθεια στους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους.

Μόλις τα φορτηγά με τις προμήθειες φτάνουν στον πρόχειρο καταυλισμό, δημιουργείται το αδιαχώρητο. Τα χέρια υψώνονται, ενώ αρκετοί σπρώχνονται μέχρι τραυματισμού για ένα κομμάτι ψωμί. Εικόνες με παιδιά που μαζεύουν ακόμα και από το χώμα τρόφιμα δυστυχώς είναι συνηθισμένες.

Εν τω μεταξύ, στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης η εκκένωση των καταυλισμών στην Ειδομένη να γίνει ειρηνικά και χωρίς χρήση βίας επέμεινε σήμερα ο αναπλ. υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημ. Βίτσας.

Συνεχίζονται οι αναχωρήσεις προσφύγων από Πειραιά
Σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας οδηγούνται και σήμερα μετανάστες και πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση και ομαλοποίηση της κατάστασης.

Αυτή τη στιγμή στους επιβατικούς σταθμούς στο λιμάνι του Πειραιά, φιλοξενούνται περίπου 2.540 μετανάστες και πρόσφυγες, σύμφωνα με νεότερη καταμέτρηση από το λιμενικό σώμα και μετά την πρωινή άφιξη του πλοίου Blue Star 1 με 488 μετανάστες και πρόσφυγες.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos