300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Περισσότερα από 900 ξενοδοχεία άνοιξαν κατά την περίοδο της κρίσης

08 Φεβρουαρίου 2014 13:47
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Περισσότερα από 900 ξενοδοχεία άνοιξαν κατά την περίοδο της κρίσης

test2

test2

Σε 914 έφθασε ο αριθμός των ξενοδοχείων που άνοιξαν κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης (200913) στη χώρα μας, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα διέκοψαν τη λειτουργία τους 613 μονάδες.

Τα σχετικά στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος με αφορμή την 3η Γενική Συνέλευση των μελών του η οποία πραγματοποιήθηκε, χθες, στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo στο πλαίσιο της έκθεσης Horeca. Τα νέα ξενοδοχεία που άνοιξαν είχαν συνολική δυναμικότητα 63.392 κλινών, ενώ αυτά που αποσύρθηκαν από την αγορά, 34.480 κλινών. Το 73% των μονάδων που άνοιξαν εντάχθηκε στις τρεις υψηλότερες κατηγορίες ξενοδοχείων. Στον αντίποδα, από τις μονάδες που διέκοψαν τη λειτουργία τους μόνο το 3% προερχόταν από τις τρεις υψηλότερες κατηγορίες. Το 2013, το ξενοδοχειακό δυναμικό της χώρας έφθασε σε 9.674 μονάδες.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γιώργος Τσακίρης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αφού αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή πορεία του ελληνικού τουρισμού κατά την περυσινή χρονιά, τόνισε για το 2014 ότι «τα μηνύματα από τις βασικές αγορές προέλευσης των επισκεπτών μας υπό την πάγια προϋπόθεση της διατήρησης της πολιτικής σταθερότητας και συγχρόνως της καλής εικόνας της χώρας μας δείχνουν πως μπορούμε να πάμε ακόμη καλύτερα και να επιτύχουμε περαιτέρω αυξητικές τάσεις». Επίσης, ο κ. Τσακίρης παρουσίασε πέντε κεντρικούς άξονες παρεμβάσεων πρώτης γραμμής που μπορούν να δώσουν ώθηση στον ελληνικό τουρισμό και στην ελληνική ξενοδοχία. Οι άξονες αυτοί είναι ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος με νέες θεματικές και προσοδοφόρες μορφές τουρισμού, η αναβάθμιση των παρεχομένων ξενοδοχειακών υπηρεσιών, η στήριξη των ελληνικών ξενοδοχείων και καταλυμάτων ο προσδιορισμός του μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης και η επένδυση πόρων στην εθνική τουριστική προβολή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία (ΙΤΕΠ, ΚΤΕΤ) που παρουσιάστηκαν από το Επιμελητήριο, για το 2013, οι διεθνείς αφίξεις αυξήθηκαν κατά 15,4%, φθάνοντας σε 17,9 εκατ., οι διανυκτερεύσεις κατά 14,5%, φθάνοντας σε 161,3 εκατ. και οι εισπράξεις κατά 18,1%, ξεπερνώντας τα 11,8 δισ. ευρώ. Η μέση δαπάνη ανά ταξίδι διαμορφώθηκε στα 661,3 ευρώ (αύξηση 7,3% σε σχέση με το 2012), η μέση δαπάνη ανά διανυκτέρευση στα 73,4 ευρώ και η μέση διάρκεια παραμονής στις 9 ημέρες. Η Ευρώπη παραμένει η κύρια πηγή προέλευσης των τουριστών μας με ποσοστό 88%. Το μερίδιο, όμως, της Ευρώπης το 2013 σημείωσε μικρή μείωση σε σχέση με το 2012, ενώ αντίθετα αυξήθηκαν τα μερίδια της Ασίας και της Αμερικής. Οι αφίξεις από την Κίνα αυξήθηκαν πάνω από 160%, από τη Ρωσία κατά 54% και από την Τουρκία κατά 35%. Από τις ευρωπαϊκές χώρες, οι Γερμανοί τουρίστες εξακολουθούν να έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στην ελληνική αγορά, με δεύτερους τους Βρετανούς. Τα μερίδιά τους, όμως, σημειώνουν πτώση σε σχέση με το 2012. Αντίθετα, αύξηση παρουσιάζουν τα μερίδια των Ρώσων και των Γάλλων τουριστών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε, χθες, η Ενωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, περίπου 100.000 περισσότερες διανυκτερεύσεις καταγράφηκαν το 2013 σε σχέση με το 2012 στη συμπρωτεύουσα, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 5,4%, ενώ η μέση πληρότητα των μονάδων μειώθηκε κατά 2,1%. Οι διανυκτερεύσεις των Ελλήνων αυξήθηκαν κατά 10%, φθάνοντας σε 952.599. Τη μεγαλύτερη αύξηση κατά 51,3% από τις βασικές ξένες αγορές σημείωσαν οι διανυκτερεύσεις των Ρώσων τουριστών, φθάνοντας τις 90.071.

www.kathimerini.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Xρυσά παιδιά και χρυσά εφάπαξ...
«Καλημέρα» με 4,4 Ρίχτερ είπε... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25
sigi ixthios

chora banner 300x250

cavo doro 22

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούνιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: 9θέσιο ταξί σε… «ρόλο» αίθουσας αναμονής αεροδρομίου για τουρίστες!

Πάρος: 9θέσιο ταξί σε… «ρόλο» αίθου...

24 Ιουνίου 2025
Σύλληψη (2) ημεδαπών για παραβάσεις σε  καταστήματα στην Πάρο

Σύλληψη (2) ημεδαπών για παραβάσεις...

23 Ιουνίου 2025
Κίμωλος: Ένα σινεμά διαφορετικό από όλα τα άλλα (βίντεο)

Κίμωλος: Ένα σινεμά διαφορετικό από...

22 Ιουνίου 2025

Τελευταία Νέα

Νάξος: Έκρηξη σε μετασχηματιστή του ΔΕΔΔΗΕ δίπλα στο Δημαρχείο (βίντεο)

Νάξος: Έκρηξη σε μετασχηματιστή του...

28 Ιουνίου 2025
Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι της Κέας

Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι τη...

28 Ιουνίου 2025
Μύκονος: Σημαντικό πλήγμα στο παραεμπόριο πέτυχε η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας

Μύκονος: Σημαντικό πλήγμα στο παραε...

28 Ιουνίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ