×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Άστατος ο καιρός, Κούλουμα με βροχές

28 Φεβρουαρίου 2014 10:13

Μετά βροχής θα εορταστούν φέτος τα Κούλουμα στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ενισχυμένοι κατά περιόδους άνεμοι και άστατος καιρός θα επικρατούν, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Οπως εξηγεί στο «Εθνος» ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ κ. Θοδωρής Κολυδάς, δύο είναι τα συστήματα που θα επηρεάσουν τη χώρα μας. «Το πρώτο θα μας επισκεφθεί σήμερα με αποτέλεσμα να αρχίσει από τα δυτικά η μεταβολή του καιρού», λέει. «Θα έχουμε νοτιάδες οι οποίοι στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 4-5 ή και 6 μποφόρ.

Οι νοτιάδες θα φέρουν βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, στη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα, στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς, ενώ παράλληλα θα έχουμε παροδικές χιονοπτώσεις σε μεγάλα υψόμετρα».

Από το απόγευμα η κακοκαιρία θα επεκταθεί ανατολικότερα επηρεάζοντας την κεντρική ηπειρωτική Ελλάδα, τις βόρειες περιοχές της χώρας και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, χωρίς όμως τα φαινόμενα να έχουν μεγάλη ένταση. Στην Αθήνα θα επικρατεί συννεφιά.

Αύριο Σάββατο, «βροχοπτώσεις θα έχουμε στη δυτική Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου», εξηγεί ο κ. Κολυδάς. «Από νωρίς το απόγευμα θα βρέχει και σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας, στην Αθήνα, στις Κυκλάδες, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στα νότια τμήματα της Θεσσαλίας. Καθώς το σύστημα θα ανεβαίνει από τις ακτές της Αφρικής προς τα βόρεια, η κακοκαιρία θα σαρώνει μέχρι το βράδυ ολόκληρη τη χώρα με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα».

Την Κυριακή οι βροχές αναμένεται να περιοριστούν στη δυτική Ελλάδα και βόρεια, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Ο κ. Κολυδάς σημειώνει πως την Καθαρά Δευτέρα θα παρουσιαστεί νέα διαταραχή του καιρού, η οποία θα ξεκινήσει από τη δυτική και νότια Ελλάδα, με πολλές βροχές στη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

Στη συνέχεια η κακοκαιρία θα ανέβει προς τα βόρεια και θα επεκταθεί στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα, στο Ανατολικό Αιγαίο και εν μέρει στην Αττική. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 έως 4 μποφόρ.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ: Η Μέρκελ στην Πάτρα...

Στο επίκεντρο του ελληνικού Καρναβαλιού θα βρεθεί και φέτος η Πάτρα. Στην κορύφωση των εκδηλώσεων, αύριο και μεθαύριο, θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 30.000 καρναβαλιστές και 125 πληρώματα. Παρά την οικονομική κρίση και φέτος οι εργαζόμενοι του καρναβαλικού εργαστηρίου του Δήμου της Πάτρας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για τη δημιουργία των σατιρικών αρμάτων, αρκετά εκ των οποίων εμπνέονται από την τρόικα και τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Ο φετινός βασιλιάς Καρνάβαλος είναι ένας γελωτοποιός που αντιμετωπίζει σκωπτικά τα μεγάλα και «μικρά» προβλήματα της κοινωνίας, από τις εργασιακές σχέσεις μέχρι την πολιτική επικαιρότητα. Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού θα είναι η βασίλισσα του Χιονιού πλαισιωμένη από τους «υποτακτικούς» της, ενώ άρματα έχουν φιλοτεχνηθεί και για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου που παρουσιάζονται με μορφές μυρμηγκιών, δέσμιες του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών και καταπιεσμένες από τον ευρωπαϊκό Βορρά.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos