×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Πετούσαν νοσοκομειακά απόβλητα ιδιωτικού νοσοκομείου στον ΧΥΤΑ Λιοσίων

16 Μαρτίου 2014 16:40

Για μόλυνση του περιβάλλοντος με νοσοκομειακά απόβλητα, που χρήζουν ειδικής διαχείρησης για την προστασία της δημόσιας υγείας, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο ιδιοκτήτης

 εταιρείας φορτηγών και ένας οδηγός, 49 και 38 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητείται η 37χρονη υπεύθυνη υγειονομικής διαχείρησης αποβλήτων, γνωστού ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την αστυνομία, πετούσαν στην χωματερή των 'Ανω Λιοσίων, νοσοκομειακά απόβλητα, τα οποία είναι επιβεβλημένο να διαχωρίζονται ενδονοσοκομειακά και να γίνεται ειδική διαχείρηση, για να μην μολύνεται το περιβάλλον.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν στις 13-3-2014 το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο 49χρονος, ο οποίος είχε αναλάβει την αποκομιδή των απορριμάτων του νοσοκομείου, μαζί με τον 38χρονο οδηγό φορτηγού τύπου press container, γιατί το όχημα εντοπίστηκε απο υπαλλήλους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, κατα την διάρκεια περιβαλλοντικού ελέγχου-αυτοψίας στον ΧΥΤΑ, να αδειάζει απόβλητα.

Όπως διαπιστώθηκε, μαζί με τα αστικά απορρίματα υπήρχαν νοσοκομειακά απόβλητα (σύριγγες και γάζες με αίμα, συσκευασίες ορών, φιαλίδια με υπολείμματα φαρμακευτικών ουσιών κ.α), κάποια από τα οποία είναι επικίνδυνα για την δημόσια υγεία και για το περιβάλλον χρήζουν ενδονοσοκομειακού διαχωρισμού και ειδικής διαχείρισης.

Το φορτηγό όχημα κατασχέθηκε και οι συλληφθέντες, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos