×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ο σεισμός της Υδρας «κούνησε» ως και τους Ιταλούς

05 Απριλίου 2014 12:49

Η ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 23.08 το βράδυ της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Ύδρας, ήταν μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σύμφωνα

με τις μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της ήταν 28 χλμ. νοτιοανατολικά της Ύδρας και 87 χλμ νότια της Αθήνας.

Όπως τονίζει η διδάκτωρ σεισμολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Καραγιάννη, πρόκειται για έναν υποθαλάσσιο «σεισμό βάθους» με μεγάλο εστιακό βάθος και για μια μεμονωμένη περίπτωση και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν συντρέχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Αττική, στην ανατολική Πελοπόννησο αλλά και στην Κρήτη και μέχρι σήμερα το πρωί σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και το αστυνομικό τμήμα της Ύδρας δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές και άλλου είδους καταστροφές.

«Κουνήθηκε» και η Νότια Ιταλία

Η δόνηση έγινε αισθητή και σε περιοχές της Νότιας Ιταλίας, όπως στο ελληνόφωνο χωριό Καλημέρα, στην πόλη του Λέτσε και στην κωμόπολη Γκαλλίπολι, στην περιφέρεια της Απουλίας.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η εν λόγω δόνηση έγινε αισθητή και στην Σικελία, στην πόλη των Συρακουσών, ενώ κάτοικοι της Καλαβρίας, μέσω διαδικτύου, γράφουν ότι αισθάνθηκαν τον σεισμό, χωρίς όμως να έχουν σημειωθεί ζημιές.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos