×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

«Μόνο η Καραϊβική» συγκρίνεται με τα ελληνικά νησιά

05 Απριλίου 2014 12:56

«Φέτος, θα είναι μια ακόμη καλύτερη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Πάνος Λειβαδάς, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στη Νέα Υόρκη,

επισημαίνοντας ότι «όλοι μιλάνε για την επιστροφή της Ελλάδας και για την αναγέννηση της Ελλάδας στον τουριστικό τομέα. Με μεγάλη ικανοποίηση επίσης είδαμε ότι η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως ένας προορισμός αυθεντικός, δυτικής νοοτροπίας και ειδικά οι Αμερικανοί τουρίστες νιώθουν οικειότητα όταν βρίσκονται στην πατρίδα μας. Τους προσφέρουμε όλων των ειδών τις υπηρεσίες, σε επίπεδα απαιτήσεων και κόστους».

«Οι συνομιλητές μας αντιλαμβάνονται ότι είμαστε ένας φάρος σταθερότητας, αντιλαμβάνονται ότι και πολιτικά και κοινωνικά η Ελλάδα θεωρεί τον τουρισμό ένα εθνικό στόχο», τόνισε ο γγ του ΕΟΤ, προσθέτοντας ότι «αυτό το αναγνωρίζουν και γι' αυτό και βλέπουμε το 2013 να ήταν μια χρονιά ρεκόρ από πλευράς αφίξεων και εισπράξεων. Και γι' αυτό θεωρούν ότι το 2014 θα είμαστε ακόμα πιο καλά, με όλο αυτό το θετικό αποτέλεσμα που θα υπάρξει για την αντιμετώπιση της κρίσης και την έξοδο από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε λόγω μνημονίου, και κυρίως για το ένα εκατομμύριο ανθρώπους που βρίσκουν θέσεις εργασίας στον τουριστικό κλάδο».

Στη συνέχεια, ο κ. Λειβαδάς τόνισε ότι «ο τουρισμός είναι μια πραγματική ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας και συμβάλλει αποφασιστικά στην έξοδο της χώρας από την κρίση», όπως επεσήμανε, προσθέτοντας ότι «επιδιώκουμε να κάνουμε ακόμη πιο γνωστό τον ελληνικό τουρισμό στις λεπτομέρειές του».

Αναφερόμενος στην «τεράστια αύξηση» της κρουαζιέρας, πάνω από 25%, σημείωσε ότι «πλέον, όλοι οι μεγάλοι παίχτες της παγκόσμιας αγοράς κρουαζιέρας, μεταξύ των οποίων και οι πιο ισχυρές εταιρίες στις ΗΠΑ, έρχονται τώρα στην Ελλάδα, ενώ ο Πειραιάς θα αποτελέσει κεντρικό λιμάνι για τις κρουαζιέρες. Η χώρα μας είναι μια πολυνησιακή χώρα και μόνο η Καραϊβική μπορεί να συγκριθεί με την ευκαιρία που δίνει ένα περιβάλλον σαν το ελληνικό».

Για τη μη ύπαρξη απευθείας πτήσης Νέας Υόρκης-Αθήνας, καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ο κ. Λειβαδάς τόνισε ότι «ίσως, η μοναδική δυσκολία που ακόμα προσκρούομε είναι το θέμα της απευθείας πτήσης για όλο τον χρόνο. Δίνει μια λύση η Delta για την καλοκαιρινή περίοδο και άλλες εταιρίες το σκέφτονται. Μια πτήση είναι ένα προϊόν. Όσο περισσότεροι άνθρωποι μεταβαίνουν στην Ελλάδα, τόσο πιο βέβαιο είναι ότι αυτό το προϊόν θα είναι βιώσιμο και επικερδές».

Επομένως, σύμφωνα με τον κ. Λειβαδά, «όσες περισσότερες προσπάθειες καταβάλλουμε σε επίπεδο επικοινωνιακό, σε συνεργασία με διαδικτυακούς παρόχους και άλλες μορφές ενημέρωσης και προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, θα προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες και τότε θα αυξάνεται και η πιθανότητα να αντιληφθούν αεροπορικές εταιρίες πως θα έχουν οικονομικό όφελος αν καθιερώσουν πτήση προς την Ελλάδα».

Για τη συμβολή της ομογένειας στην προσπάθεια ενίσχυσης του τουρισμού, επισημάνθηκε ότι «οι Ελληνοαμερικανοί είναι αυθεντικοί πρεσβευτές μας» και είναι πάντα κοντά στην Ελλάδα, όχι μόνο στα καλά χρόνια, αλλά και στα δύσκολα.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos