×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Εκτός λειτουργίας 14 μονάδες της ΔΕΗ - Πιθανές νέες διακοπές ρεύματος

05 Ιουλίου 2014 13:58

Νέα μείωση της διαθέσιμης ισχύος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας επέβαλε η ΓΕΝΟΠ το πρωί

παρά, όπως επισημαίνει η ΔΕΗ, την απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε την απεργία παράνομη και καταχρηστική και διέταξε και την άμεση διακοπή των κινητοποιήσεων.

Η ΓΕΝΟΠ μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας από σήμερα και έθεσε εκτός λειτουργίας τη μονάδα 3 του ΑΗΣ Καρδιάς.

Οι μονάδες που βρίσκονται τώρα εκτός λειτουργίας είναι συνολικά 14, ισχύος περίπου 3.700 MW, ενώ η Υδροηλεκτρική ισχύς που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας παραμένει στα 900MW περίπου. Η ΔΕΗ δεν αποκλείει να χρειαστούν περικοπές ηλεκτροδότησης αν και το Σαββατοκύριακο η ζήτηση είναι μειωμένη.

Συνδικαλιστές ανέφεραν ότι εφόσον προχωρήσει η πολιτική κινητοποίηση των εργαζομένων και επίταξη των υπηρεσιών τους, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, θα αναζητηθούν άλλης μορφής κινητοποιήσεις κατά της δημιουργίας της «μικρής ΔΕΗ».

Από το πρωί γίνονται συνεχείς συνεδριάσεις των σωματείων των εργαζομένων της ΔΕΗ προκειμένου να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι θα προβούν σε καταλήψεις κτηρίων, γι' αυτό είναι σε ετοιμότητα εισαγγελείς και αστυνομία.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos