Αποχωρούν από το Δημόσιο 6.500 εντός του 2014

26 Αυγούστου 2014 10:33

Αποχωρήσεις 6.500 δημοσίων υπαλλήλων θα γίνουν μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου

να επιτευχθεί ο στόχος των 15.000 απολύσεων που έχει τεθεί από κοινού με την τρόικα.

Αποχωρούν από το Δημόσιο 6.500 εντός του 2014

Οσον αφορά το 2015, στην κυβέρνηση επιμένουν πως δεν τίθεται ζήτημα προσδιορισμού ποσοτικού στόχου αποχωρήσεων από το Δημόσιο.

Τα θέματα αυτά εξετάστηκαν χθες το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών σε συνάντηση του Γκίκα Χαρδούβελη με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της κυβέρνησης εν όψει των συναντήσεων με την τρόικα την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συναρμόδιοι υπουργοί συζήτησαν την πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί για τις 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά και για τις 400 προσλήψεις που θα κάνει το υπουργείο Οικονομικών, μέσω ΑΣΕΠ, προκειμένου να στελεχωθούν ο φοροελεγκτικός και ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός.

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ότι «θα πιάσουμε τους στόχους» μέχρι το τέλος του έτους.

Λίγο νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει σε ραδιοφωνικό σταθμό πως «ο στόχος των απολύσεων πρέπει να εκπληρωθεί, γιατί αποτελεί κυβερνητική δέσμευση και μας επιτρέπει να μη γίνουν άλλες».

Αποχωρούν από το Δημόσιο 6.500 εντός του 2014

Για να επιτευχθεί ο φετινός στόχος θα πρέπει έως τα τέλη Δεκεμβρίου να αποχωρήσουν από το Δημόσιο 6.500 υπάλληλοι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτοί θα εξευρεθούν κατά κύριο λόγο από τέσσερις πηγές:

• Υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Κυρ. Μητσοτάκης: ο στόχος των απολύσεων πρέπει να εκπληρωθεί, γιατί αποτελεί κυβερνητική δέσμευση και μας επιτρέπει να μη γίνουν άλλες

Κυρ. Μητσοτάκης: ο στόχος των απολύσεων πρέπει να εκπληρωθεί, γιατί αποτελεί κυβερνητική δέσμευση και μας επιτρέπει να μη γίνουν άλλες

• Εργαζόμενοι σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

• Υπάλληλοι που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα.

• Οσοι παραμένουν στις θέσεις τους βάσει προσωρινών δικαστικών αποφάσεων.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών εντός των επόμενων 24ώρων θα έχει σειρά επαφών εν όψει της συνάντησης με την τρόικα στις 2 με 4 του επόμενου μήνα στην Πόλη του Φωτός.

Σήμερα το απόγευμα ο κ. Χαρδούβελης συναντάται με τον νέο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Για την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος είναι υποψήφιος για τη θέση του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων. Τέλος, μεθαύριο θα συναντηθεί με το εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερέ.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos