Τραγωδία στη Μόρια με δύο νεκρούς - Κάηκαν γιαγιά και εγγονάκι

25 Νοεμβρίου 2016 02:57

Δραματικές σκηνές με θύματα μια γιαγιά και το 6χρονο εγγονάκι της εκτυλίχθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου, όταν η σκηνή της οικογένειας τυλίχθηκε στις φλόγες. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ προσφύγων και αστυνομικών ενώ η φωτιά επεκτάθηκε και κάηκαν τουλάχιστον 20 σκηνές.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 22:00 το βράδυ όταν η 66χρονη γιαγιά –κατά πληροφορίες κουρδικής καταγωγής- μαγείρευε σε γκαζάκι μέσα στη σκηνή για την οικογένειά της. Το γκαζάκι εξερράγη, η σκηνή έγινε παρανάλωμα του πυρός και η φωτιά επεκτάθηκε στον καταυλισμό.

Η 66χρονη γυναίκα, μαζί με την 25χρονη νύφη της και τα δύο της εγγόνια –ηλικίας έξι και τεσσάρων ετών- μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης με ασθενοφόρα. Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των γιατρών, όμως, η γιαγιά και το εξάχρονο εγγονάκι κατέληξαν.

Η μητέρα και το τετράχρονο παιδί νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, που κατάφεραν να εκκενώσουν τον καταυλισμό έγκαιρα.
Αμέσως μετά από την πυρκαγιά εκδηλώθηκε ένταση, με πρόσφυγες να συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις και μια μονάδα των ΜΑΤ, που έφτασε για να τους ενισχύσει.
Οι εξοργισμένοι πρόσφυγες, που φαίνεται ότι δεν είχαν καταλάβει γιατί ξέσπασε η πυρκαγιά, πέταγαν ξύλα, πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν άλλοι έξι άνθρωποι.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos