Περισσότερους Κινέζους τουρίστες θέλει το 2018 (και) η Ελλάδα

24 Φεβρουαρίου 2018 17:54

Επτά στους 10 Κινέζους, όταν έρχονται στην Ευρώπη ταξιδεύουν σε παραπάνω από μία χώρα

Περισσότερους Κινέζους τουρίστες θέλει για το 2018 η χώρα μας, η οποία συγκεντρώνει χαμηλό μερίδιο -μόλις 3%- από τη συνολική «πίτα» στην Ε.Ε. των επισκεπτών από την Κίνα, την ίδια στιγμή που Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία διατηρούν την πρωτοκαθεδρία με μερίδια 31%, 18% και 13% αντίστοιχα.

Τις προοπτικές της κινεζικής τουριστικής αγοράς για τις ευρωπαϊκές αγορές πιστοποιεί και το τελευταίο βαρόμετρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού (ΕΤC) για τα ταξίδια στην Ευρώπη από μακρινούς προορισμούς (Κίνα, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Βραζιλία και Ρωσία), σύμφωνα με το οποίο οι Κινέζοι είναι αυτοί που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη περισσότερο σε σύγκριση με τους υπολοίπους και μάλιστα ένα ποσοστό 67% σκοπεύει να ταξιδέψει για 7 ημέρες, 23% για 7 έως 14 ημέρες κι ένα 8% για διάστημα από 15 έως 21 ημέρες.

Επτά στους 10 Κινέζους, όταν έρχονται στην Ευρώπη ταξιδεύουν σε παραπάνω από 1 χώρα, ενώ ως προς τα ενδιαφέροντά τους, ένα 24% δηλώνει ότι επιθυμεί να απολαμβάνει το φυσικό περιβάλλον, 18% να μάθει περισσότερα για την ιστορία και την πολιτική κληρονομιά, 16% να δεί αξιοθέατα, 9% να δοκιμάσει την γαστρονομία κι ένα 8% να κάνει άλλες δραστηριότητες.
Στην Ελλάδα, οι εκτιμήσεις για τις αφίξεις τουριστών από την Κίνα την περυσινή χρονιά κάνουν λόγο για διψήφια αύξηση άνω του 10% έναντι του 2016, με ένα συνολικό αριθμό στα πέριξ των 170- 180 χιλ. περίπου. Το νούμερο ωστόσο παραμένει πολύ χαμηλό, με δεδομένο αφενός τον αυξανόμενο αριθμό των Κινέζων τουριστών στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, αφετέρου τη σημασία που δίνουν οι τελευταίοι στον παράγοντα «ασφάλεια» όπου υπερτερεί η χώρα μας σε σύγκριση με άλλους ανταγωνιστικούς προορισμούς, συνδυάζοντας παράλληλα και την επιπλέον παράμετρο των πολλαπλών επιλογών πολιτιστικού- ιστορικού ενδιαφέροντος που επίσης επιλέγουν οι Κινέζοι.

www.newmoney.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos