Κολωνάκι: Έκρηξη έξω από τον Άγ. Διονύσιο

27 Δεκεμβρίου 2018 13:10

Δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, αν και η περιοχή είναι πολυσύχναστη! - Το κουτί εντόπισε ο νεωκόρος και ειδοποίησε τον αστυνομικό του τμήματος Εξαρχείων - Μόλις ο αστυνομικός το πλησίασε, σημειώθηκε η έκρηξη


Εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη στις 07:10 το πρωί στο Κολωνάκι έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στην οδό Σκουφά.

 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η έκρηξη ήταν μικρής ισχύος και σημειώθηκε σε μεταλλικό κουτί που είχε αφεθεί στο πεζοδρόμιο έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στη Σκουφά.

Το κουτί εντόπισε στις 6:45 ο νεωκόρος που πήγε να ανοίξει την εκκλησία και αμέσως ειδοποίησε τον ιερέα και την αστυνομία. Στο σημείο βρισκόταν περιπολικό του τμήματος Εξαρχείων που έφτασε αμέσως στον ναό. Ο αστυνομικός που βγήκε, περιεργάστηκε το κουτί και το μετακίνησε από την κεντρική στην πλαϊνή είσοδο του ναού. Τότε προκλήθηκε η έκρηξη που τον τραυμάτισε στα χέρια και το πρόσωπο. Επίσης ελαφρά τραυματίστηκε και ο νεωκόρος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για προληπτικούς λόγους. Λίγη ώρα αργότερα ο νεωκόρος πήρε εξιτήριο και τώρα δίνει κατάθεση στην αστυνομία.

Έκρηξη βόμβας στο Κολωνάκι - π. Γεώργιος

Αυτό που αρχικά προβλημάτισε την αστυνομία ήταν ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, αν και η περιοχή είναι πολυσύχναστη! Ωστόο βλέποντας ότι πρόκειται για εμπρηστικό και όχι για εκρηκτικό μηχανισμό καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι αυτός ήταν και ο λόγος που δεν υπήρξε προειδοποίηση. Οι δράστες εν ολίγοις εκτίμησαν ότι δεν ήταν απαραίτητο για χτύπημα μικρής ισχύος να πάρουν τηλέφωνο, ωστόσο όπως επισημαίνουν οι αστυνομικοί αυτό δεν υποβαθμίζει την ενέργεια, όπως άλλωστε προκύπτει και από τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε έχει μεταφερθεί στο 401.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την πρώτη στιγμή, ενώ επί τόπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Στην περιοχή βρέθηκε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.
Ο Βασίλης Κικίλιας για την έκρηξη στο Κολωνάκι

«Δυστυχώς είχαμε προειδοποιήσει ότι αυτός ο φαύλος κύκλος της ωμής βίας πρέπει να σταματήσει. Μας προβληματίζει ότι έγινε αυτό το χτύπημα καν χωρίς τηλεφώνημα και δείχνει την τροπή που παίρνουν τα πράγματα. Όλοι αυτοί που με τη ρητορική του μίσους στρώνουν ιδεολογικοπολιτικό χαλί στην τυφλή τρομοκρατική κάνουν μεγάλο κακό. Ως Νέα Δημοκρατικά μας προβληματίζει πολύ ο τρόπος που ΣΥΡΖΑ/ΑΝΕΛ, χειρίζονται τα θέματα τάξης και ασφάλειας της χώρας».

protohema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos