Έριξε «βόμβα» ο Α/ΓΕΕΘΑ: «Εξετάζουμε δυναμικά το F-35»

08 Απριλίου 2019 18:38

Εφ' όλης της ύλης μίλησε ο Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χριστοδούλου σε ομιλία του προς τους δημοσιογράφους και στάθηκε ιδιαίτερα στα θέματα της επικαιρότητας όπως είναι η απόκτηση των F-35, η συνεργασία στο ΝΑΤΟ με τη Βόρεια Μακεδονία αλλά και η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.

Δήλωσε συγκεκριμένα:

ΓΙΑ ΑΙΓΑΙΟ

Πάντα υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Δεν μπορούμε να απαντάμε σε κάθε δήλωση. Γιατί είναι αυτή είναι η τουρκική μέθοδος να προκαλεί. Εμείς εργαζόμαστε για να μην δημιουργουνται τέτοιες συνθήκες.

ΓΙΑ F-35

Είναι ένα σύστημα το οποίο θα πρέπει να εξετάσουμε πως μπορεί να ενσωματωθεί στο σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων. Τρέχει μια σχετική μελέτη ύψους τριών εκατομμυρίων, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη διετία. Αυτή η μελέτη μας δίνει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα μας δείχνει τι χρειάζεται για να ενταχθεί.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ

O εχθρος του καλού είναι το καλύτερο. θέλουμε να είμαστε πιο συντονισμένοι, πιο συγχρονισμένοι. οτι ειχαμε σχεδιασει εχθες πρέπει να το ξαναδούμε σημερα. θελω, στο πλαίσιο που ανέφερα παραπάνω, να χτίσουμε ισχυρες δυναμεις αερος θαλασσης και ξηρας με ο,τι πιο συγχρονο υπαρχει, και οι οποίες σε τόπο και χρόνο θα είναι εκεί για να προσφέρουν το μέγιστο των υπηρεσιών τους, με ό,τι πιο σύγχρονο συστημα μπορούμε να έχουμε, και κυρίως τεχνολογία. Υπαρχει και φθηνη τεχνολογια, δεν είναι πάντα ακριβή. Υπάρχει και φθηνή τεχνολογία που πολλές φορές την προσπερνάμε και δεν την αξιοποιούμε όπως πρέπει και βέβαια έχουμε ένα θέμα συνεννόησης. Πρέπει να φτιάξουμε τις διαδικασίες, με τον σύχρονο τρόπο σκέψης. Γιατί ακόμη δυστυχώς μιλάμε διαφορετική γλώσσα στα τρια όπλα.

Κάποια στιγμή πρεπει να μιλήσουμε την ίδια γλώσσα. δεν είναι εύκολο το σχήμα αυτό θα είναι βασισμένο πανω στους άξονες που εχουν προσδιορισει οι αρχες πολέμου: ευελιξια ταχυτητα αιφνιδιασμός. Αυτό θελω να γινει σε τοπο και χρόνο, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό για μας, ο τόπος και χρόνος. Γιατί μην ξεχνάμε η περιοχή που έχουμε να καλύψουμε είναι τεράστια. Οι δυνάμεις μας δεν είναι απεριοριστες, αρα αυτό που θα σχηματίσουμε, θα φέρει σε τόπο και σε χρόνο αυτο το οποίο θα εχε τη δυνατοτητα να επεμβει αποτελεσματικά. Αυτό μας ενδιαφέρει.

ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΣΚΟΠΙΑ

Αυτο που εχει σημασία είναι να εκπαιδεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους να μπουν στη νέα αντίληψη, από τη στιγμή που γίνονται μέλη του ΝΑΤΟ, χρειαζονται μια βοήθεια για να μπουν σε ένα νέο συγχρονο βηματισμο. δεν είναι καθόλου ευκολο οι νατοϊκές διαδικασίες. Ακομή και για εμάς, πολλές φορές βρίσκουμε και σημεία που μας δυσκολεύουν ή πρέπει να ξεπέράσουμε. Βοηθώντας τους σε αυτην την κατεύθυνση, θα μπορέσουμε να φέρουμε αυτούς τους ανθρώπους στην νατοϊκή αντίληψη, αλλά και σε μια συνεργασία, κύριως αμοιβαίας εμπιστοσύνης. εμείς θέλουμε να τους βοηθήσουμε. Όπως είπα ο τροχός έχει ανακαλυφθεί.

Βοηθώντας καποιον αλλο στη διαδικασία αυτή και στην εκπαίδευση δεν χανεις βλεπεις και τα δικά σου λάθη και τις αδυναμίες σου επάνω σε αυτό που λεγεται ΝΑΤΟ και έρχεσαι να το καλύψεις γρήγορα.

Καταρχάς εχουμε δώσει την αντζεντα των θεματων την οποια εμεις θεωρουμε οτι πρεπει να ξεκινήσουμε.Η εκπαίδευση είναι η πρώτη στο θρανίο. Μετά είναι σε ένα εργαστήριο, μετά σε ένα χωρο εκπαίδευσης είτε ένα πεδίο βολής, είτε είναι μια ασκηση.

Θα γίνεται και εδώ και εκει. οτι χρειαζεται θα γινεται εδώ. η πρωτη μας προταση είναι ελατε εδώ να σας δειξουμε πως γινεται. θα δουν τα νατοικα εγχειρίδια, θα δουν τις νατοικες εκδόσεις. θα αρχισουν να κανουν την μεταβαση προς τη νατοϊκή αντίληψη.

Η πρωτη επαφή εγινε την παρασκευή ζητώντας να ερθουν εδώ για καποια πραγματα, δώσαμε το πράσινο φως, ψάχνουμε να βρουμε τις ημερομηνιες, κυριως για τις ειδικές δυνάμεις. σε καποια σχολεια νατοϊκά να ανοιξουμε θέσεις. seebring

Όπου εχουμε εμεις σχολεια με νατοϊκα πρότυπα, τα εχουμε αγγλόφωνα και είναι βέβαια καλοδεχούμενοι όπου είναι αγγλόφωνα.Τπ ζήτημα των οπλικών συστημάτων δεν εχει τεθει ακομα. εξαρτάται από αυτούς μέχρι που θελουν να φτάσουν.

Πρέπει να δουν και την ερευνα διασωση σχετικά με το air policing εμεις προσφερουμε δικα μας asset.

onlaert.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos