Eurovision 2019: Στον μεγάλο τελικό Ελλάδα και Κύπρος

15 Μαϊος 2019 14:39

Ολοκληρώθηκε ο Α' ημιτελικός της Eurovision στον οποίο διαγωνίζονταν τόσο η Ελλάδα, όσο και η Κύπρος.

Δεκαεπτά χώρες εμφανίστηκαν στη σκηνή του Τελ Αβίβ, στον πρώτο αυτό ημιτελικό της Eurovision για μια θέση στον τελικό του Σαββάτου. Μόνο δέκα όμως μπορούσαν να πάρουν το εισιτήριο μετά την ψηφοφορία των κριτικών επιτροπών, αλλά και του τηλεοπτικού κοινού, μεταξύ των οποίων και η Τάμτα και η Κατερίνα Ντούσκα.

Οι παρουσιαστές της Eurovision έλαβαν στα χέρια τους τα αποτελέσματα και ανακοίνωσαν ένα, ένα τα ονόματα των χωρών που κατάφεραν να προκριθούν. Οι δέκα χώρες που προκρίνονται είναι:

Ελλάδα
Λευκορωσία
Σερβία
Κύπρος
Εσθονία
Τσεχία
Αυστραλία
Ισλανδία
Σαν Μαρίνο
Σλοβενία
Στις εκπλήξεις της βραδιάς σαφέστατα, ο αποκλεισμός της Ουγγαρίας και ίσως και του Βελγίου. Εντός της δεκάδας των χωρών που περνούν στον τελικό της Eurovision το Σαν Μαρίνο, που οι στοιχηματικές αποδόσεις έδιναν στην 15η θέση, όπως και η Λευκορωσία που εμφανιζόταν εκτός τελικού και στην 13η θέση.

Η εμφάνιση της Κύπρου στον ημιτελικό της Eurovision

Την «κρυάδα» αυτού του Α' Ημιτελικού, αλλά και συνολικά του 64ου διαγωνισμού της Eurovision από το Τελ Αβίβ πήρε η Τάμτα που εμφανίστηκε πρώτη το βράδυ της Τρίτης.

Παρά τα προβλήματα των προηγούμενων ημερών, που στοίχισαν στην Κύπρο έξι θέσεις στην κατάταξη με βάση τα γραφεία στοιχημάτων, η Τάμτα και η ομάδα της φαίνεται πως κατάφεραν να ξεσηκώσουν το κοινό που παρακολούθησε από κοντά τον ημιτελικό της Eurovision.

 Εντυπωσιακή επί σκηνής και η Κατερίνα Ντούσκα
Λίγο πριν κλείσουν οι 17 χώρες, στην 16η θέση, η Ελλάδα και η Κατερίνα Ντούσκα έβαλαν ρομαντισμό στον ημιτελικό της Eurovision, με το κομμάτι Better Love και τα ξεχωριστά φωνητικά της ελληνικής συμμετοχής.

 Τα στοιχήματα κατά τη διάρκεια του ημιτελικού
Ενδιαφέρον παρουσιάζει πως ενώ Ελλάδα και Κύπρος εμφανίζονταν σε πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα για την πρόκριση στον Α' ημιτελικό της Eurovision, όσο παρακολουθούσαμε τις συμμετοχές, μια άλλη χώρα κατάφερε να τους κλέψει την πρωτιά.

Στα μισά λοιπόν του ημιτελικού η Αυστραλία και το Zero Gravity, με την ξεχωριστή σκηνική παρουσία που έκανε την υψίφωνο Κέιτ Μίλερ να μοιάζει πως αιωρείται στο διάστημα φιγουράρει πλέον ως φαβορί για τη νίκη απόψε, ενώ εκτοξεύεται στην 4η θέση ανάμεσα σε όλες τις συμμετοχές για τη νίκη στη Eurovision.

 Την ίδια ώρα, πρέπει να σημειώσουμε πως τα γραφεία στοιχημάτων έπεσαν έξω σε μια σειρά από προβλέψεις για τους δέκα φιναλίστ αυτού του πρώτου ημιτελικού της Eurovision.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos