Ετσι θα γίνει η πλατεία Ομονοίας μετά το λίφτινγκ

15 Μαϊος 2019 17:57

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πολυαναμενόμενη ανάπλαση και ανακατασκευή της πλατείας Ομονοίας κατόπιν της οποίας κάτοικοι και επαγγελματίες του κέντρου αναμένουν αλλαγή σκηνικού στην ευρύτερη περιοχή.

Το «λίφτινγκ» στην πολύπαθη πλατεία υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές καλοκαιριού.

Η πλήρως ανακατασκευασμένη πλατεία Ομονοίας, θα περιλαμβάνει συντριβάνι που τόσο πολύ έχει συνδεθεί στην μνήμη των Αθηναίων με την πλατεία αυτή
Συντριβάνι, φώτα LED, νέα υλικά, φιλικά στο περιβάλλον

Όπως φαίνεται σε αυτές, η πλήρως ανακατασκευασμένη πλατεία Ομονοίας, θα περιλαμβάνει συντριβάνι που τόσο πολύ έχει συνδεθεί στην μνήμη των Αθηναίων με την πλατεία αυτή, θα είναι φωτισμένη με φωτιστικά νέας τεχνολογίας τύπου LED, θα έχει πράσινο, όπου τεχνικά μπορεί να υποστηριχτεί, καθώς από κάτω βρίσκεται η πλάκα του μετρό, σκιάδια και νέα δαπεδόστρωση με ψυχρά υλικά, φιλικά στο περιβάλλον.

Η πλατεία Ομονοίας θα έχει πράσινο, όπου τεχνικά μπορεί να υποστηριχτεί.
Γ. Αποστολόπουλος: Η ανάπλαση σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της ζωής στο κέντρο
Μιλώντας στο iefimerida.gr, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αστικής Υποδομής, Κατασκευών και Κτιριακών Έργων του Δήμου Αθηναίων Γιώργος Αποστολόπουλος και εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη σημείωσε ότι η ανάπλαση της Ομόνοιας σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της ζωής στο κέντρο της πόλης:

Η νέα πλατεία Ομονοίας αναμένεται να γίνει ξανά σημείο συνάντησης των Αθηναίων.
«Με την ανακατασκευή της πλατείας Ομόνοιας, σηματοδοτείται η αρχή της ανάταξης του κέντρου, καθώς μια καινούργια Ομόνοια, ασφαλής, φωτισμένη, καθαρή θα γίνει ξανά το σημείο συνάντησης των Αθηναίων και θα πάψει να αποτελεί άντρο παραβατικών συμπεριφορών. Θα σταματήσει, δηλαδή να αποτελεί μαύρη τρύπα στο κέντρο της πόλης».

«Με την ανακατασκευή της, η πλατεία Ομονοίας θα πάψει να αποτελεί «μαύρη τρύπα» στο κέντρο της πόλης» λέει ο αντιδήμαρχος Γ. Αποστολόπουλος.
«Μεγαλώνουμε την πόλη»
Σχολιάζοντας, μάλιστα, τα δικαιολογημένα παράπονα των επαγγελματιών της περιοχής ο κ. Αποστολόπουλος τονίζει πως σταδιακά εμπεδώνεται στη συνείδηση τόσο των αρμοδίων όσο και των πολιτών πως… Αθήνα δεν είναι μόνο το Σύνταγμα, η Πλάκα, το Μοναστηράκι ή το Κολωνάκι.

 Η νέα πλατεία Ομονοίας θα είναι φωτισμένη με φωτιστικά νέας τεχνολογίας τύπου LED,
«Με την ανακατασκευή της πλατείας Ομονοίας ‘μεγαλώνουμε’ την πόλη. Άλλωστε, η εκτεταμένη παρέμβαση, έκτασης 110 στρεμμάτων στο Εμπορικό Τρίγωνο, η οποία σύντομα ολοκληρώνεται, ακουμπάει την Πλατεία Ομονοίας και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε, μέσω της οδού Πατησίων μέχρι και το Αρχαιολογικό Μουσείο, δημιουργώντας τον ‘μεγάλο περίπατο’».

 Με την ανακατασκευή της πλατείας Ομονοίας, ενθαρρύνονται νέες επενδύσεις.
Τέλος, με την ανακατασκευή της πλατείας ενθαρρύνονται νέες επενδύσεις και δραστηριότητες με επίκεντρο την Ομόνοια, οι οποίες είμαστε βέβαιοι ότι θα αρχίζουν να διαχέονται στις γειτονιές γύρω από αυτή, δίνοντάς τους ζωή και ανάπτυξη», καταλήγει ο κ. Αποστολόπουλος.

Δείτε περισσότερα για την ιστορία της πλατείας Ομονοίας εδώ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos