Εύβοια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν τρεις περιοχές

06 Ιουλίου 2019 22:30

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν τρεις περιοχές στην Εύβοια με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης.

Μετά από αίτημα του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, οι περιοχές που κηρύχθηκαν σε έκτακτη ανάγκη είναι οι Δημοτικές Ενότητας Αυλώνα, Κονίστρων και Ταμυνέων. Στόχος είναι η αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και η διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Οι εστίες της πυρκαγιάς παραμένουν τέσσερις. Σύμφωνα με την πυροσβεστική όμως, δεν υπήρξε επέκταση του πύρινου μετώπου, ούτε απειλείται κάποιος οικισμός. Το γεγονός ότι χθες το βράδυ είχε πέσει η ένταση των ανέμων συνέδραμε στην προσπάθεια των πυροσβεστών στην πυρκαγιά στον δήμο Κύμης- Αλιβερίου.

Ωστόσο στην περιοχή επιχειρούν ακόμη πυροσβεστικές δυνάμεις, 195 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 104 άτομα πεζοπόρο τμήμα και μηχανοκίνητη μονάδα με 32 πυροσβέστες και 16 οχήματα. Παράλληλα, με το πρώτο φως της ημέρας δόθηκε εντολή σε 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα να κάνουν ρίψεις νερού.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos