Ηρθαν τα καλαμάκια από ανακυκλώσιμο χαρτί

18 Ιουλίου 2019 21:00

Η Tetra Pak ανακοίνωσε πως πελάτες της στην Ευρώπη ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν χάρτινα καλαμάκια στις συσκευασίες της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτή η κίνηση κάνει την Tetra Pak την πρώτη εταιρεία χάρτινης συσκευασίας που θα παρέχει χάρτινα καλαμάκια για τις συσκευασίες της στην Ευρώπη.

Η Tetra Pak ανακοίνωσε πως πελάτες της στην Ευρώπη ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν χάρτινα καλαμάκια στις συσκευασίες της
Η εταιρεία επιπλέον ανακοίνωσε την πρόθεση της να δημοσιεύσει και να μοιραστεί τις καινοτομίες γύρω από τα χάρτινα καλαμάκια καθώς και τις περαιτέρω εξελίξεις, στηρίζοντας έτσι τη συνεργασία μεταξύ των εταιρειών του κλάδου για τη δημιουργία εναλλακτικών λύσεων στα πλαστικά καλαμάκια μιας χρήσης, την ώρα που είδαμε πως για την προστασία του περιβάλλοντος χρησιμοποιούν και ως καλαμάκια τα μακαρόνια.

Χάρτινα καλαμάκια από φυσικά υλικά

Ο Adolfo Orive, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tetra Pak δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως δημιουργήσαμε ένα χάρτινο καλαμάκι το οποίο είναι απολύτως λειτουργικό και πληροί τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα ασφάλειας τροφίμων. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στο όραμά μας να παρέχουμε μια συσκευασία που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από φυσικά υλικά συμβάλλοντας σε μια χαμηλών εκπομπών άνθρακα κυκλική οικονομία» και συνέχισε: «Αποφασίσαμε να μην προβούμε στην κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας για τις πολυάριθμες τεχνολογικές εξελίξεις που έχουμε πραγματοποιήσει για τα χάρτινα καλαμάκια, προκειμένου να διευκολύνουμε τη συνεργασία στον κλάδο συσκευασίας και να δημιουργήσουμε μια ισχυρή βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη και εξάπλωση της λύσης αυτής. Καλούμε όλους τους προμηθευτές μας και τους πελάτες μας να αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία μας και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, προκειμένου να προχωρήσει η παραγωγή όσο το δυνατό γρηγορότερα».

Καλαμάκια από ανακυκλώσιμο χαρτί
Κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμο χαρτί με πιστοποίηση FSC όπως η υπόλοιπη συσκευασία, το νέο χάρτινο καλαμάκι θα είναι αρχικά διαθέσιμο για 3 μικρές συσκευασίες που χρησιμοποιούνται κυρίως για γαλακτοκομικά προϊόντα και ροφήματα για παιδιά, αυτές είναι οι: Tetra Brik Aseptic 200 Base και Tetra Brik Aseptic 200 Base Crystal.

Η πιλοτική εφαρμογή για τα χάρτινα καλαμάκια ξεκίνησε σε περιορισμένο αριθμό, καθώς η εταιρεία αναπτύσσει την παραγωγή τους στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.
Παράλληλα, η Tetra Pak αξιολογεί τις τεχνικές εξελίξεις και συνεργάζεται με διακεκριμένες εταιρείες τεχνολογίας προκειμένου να διερευνήσει λύσεις που επιτρέπουν την εφαρμογή των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης στα προϊόντα της. Στο πλαίσιο αυτό διερευνά τη χρήση βιοδιασπώμενων υλικών, όπως τα πολυυδροξυαλκανοϊκά (PHA), ένα πολυμερές που προέρχεται από φυτικά υλικά, καθώς και την παραγωγή μη αποσπώμενων καπακιών.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos