Mε βαθμό 0,8 εισέρχεται στο τμήμα πολιτικών μηχανικών  της Πάτρας.

27 Αυγούστου 2019 16:24

Αποφασισμένη να θεσπίσει ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια δηλώνει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, καθώς όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, μαθητής εισήχθη στο πανεπιστήμιο με βαθμό μόλις 4,7.

Συγκεκριμένα όπως δείχνουν τα στοιχεία, ο χαμηλότερος βαθμός εισαγωγής από το Γενικά Λύκεια είναι  4.737 μόρια   στο Τμήμα Διοικητικής  Επιστήμης και Τεχνολογίας στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

 

Ακόμα χαμηλότερες βαθμολογικές επιδόσεις είχαμε στους απόφοιτους των ΕΠΑΛ. Στα επαγγελματικά Λύκεια με μόλις 840 μόρια, δηλαδή με βαθμό 0,8, υποψήφιος μπαίνει στο τμήμα Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης. Αλλος υποψήφιος, με μόλις 845 μόρια, εισέρχεται στο τμήμα πολιτικών μηχανικών  της Πάτρας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το πρωί η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον Σκάι, ενα ποσοστό μαθητών από τα Γενικά Λύκεια της τάξης του 25% μπαίνει στο πανεπιστήμιο με βαθμοί κάτω από την βάση του 10, ενώ στα επαγγελματικά Λύκεια το ποσοστό ανεβαίνει στο 40%.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos