Σε επιφυλακή στον Εβρο: Η Ελλάδα επεκτείνει τον φράχτη και σταματάει μετανάστες

06 Μαρτίου 2020 14:06

Σε επιφυλακή παραμένουν οι ελληνικές δυνάμεις στον Εβρο, καθώς συνεχίζουν να φρουρούν τα σύνορα και να σταματούν τις απόπειρες μεταναστών να μπουν στο ελληνικό έδαφος, ενώ συλλαμβάνουν όσους τελικά βρίσκουν πέρασμα και εισέρχονται στη χώρα μας.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο χθες εμποδίστηκαν 2.867 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην επέκταση του φράχτη στον Εβρο κατά 40 χιλιόμετρα, σε σημεία που η διέλευση είναι ευκολότερη. Από την άλλη πλευρά, σήμερα το πρωί οι Τούρκοι προχώρησαν σε απίστευτες προκλήσεις καθώς έριξαν βροχή από χημικά προς την ελληνική πλευρά.

Βροχή από χημικά έριξαν το πρωί οι Τούρκοι στον Εβρο
Η τουρκική πλευρά ανέβασε την ένταση στα σύνορα τον Εβρο σήμερα το πρωί με ξαφνική και μαζική ρίψη δακρυγόνων, αλλά και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης προς τις ελληνικές δυνάμεις. Τη χρονική στιγμή που σημειώθηκε το περιστατικό στο σημείο δεν υπήρχαν ομάδες μεταναστών, ούτε κάποια απόπειρα εισβολής στα ελληνικά σύνορα. Μάλιστα όταν οι άνδρες των ελληνικών δυνάμεων επιχείρησαν να πλησιάσουν για να επιθεωρήσουν τον φράχτη για κάποιο πιθανό πέρασμα, από την τουρκική πλευρά γινόταν μαζική ρίψη χημικών, η οποία κατευθυνόταν από drones.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos