Κορωνοϊός: 14 νέα κρούσματα -Οι 11 από το γρκουπ των Αγίων Τόπων και 3 επαφές τους

06 Μαρτίου 2020 14:16

Κορωνοϊός: 14 νέα κρούσματα -Οι 11 από το γρκουπ των Αγίων Τόπων και 3 επαφές τους

Σε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, τα νέα κρούσματα είναι 14.

Τα 11 εξ αυτών των περιστατικών είναι συνταξιδιώτες του 67χρονου από την Ηλεία και τρεις επαφές των ανθρώπων αυτών.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός ανέρχεται πλέον σε 45.

Την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 22 νέα κρούσματα στη χώρα μας, όλοι συνταξιδιώτες του 67χρονου από την Ηλεία που είχε συμμετάσχει σε εκδρομή στην Αίγυπτο και το Ισραήλ. Ανάμεσα στους ασθενείς είναι και η σύζυγος του 67χρονου -που θεωρείται το πρώτο σοβαρό κρούσμα στη χώρα μας- ενώ αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων της κόρης του.

Οι αρμόδιες Αρχές συνεχίζουν και τις ιχνηλατήσεις των επαφών των ταξιδιωτών και μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί 400 άνθρωποι.

Εκτός από τον 66χρονο, η κατάσταση της υγείας του οποίου κρίνεται σοβαρή, άλλοι δύο ασθενείς έχουν εμφανίσει πνευμονία ενώ οι υπόλοιποι έξι που νοσηλεύονται έχουν πολύ πιο ήπια συμπτώματα.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, οι υπόλοιποι ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον ιό παραμένουν στα σπίτια τους, σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σε καραντίνα είναι και 11 γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου του Ρίου, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τον 67χρονο πριν εκείνος διαγνωστεί.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο κ. Τσιόδρας διευκρίνισε πως με την εξέλιξη της επιδημίας θα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μόνο τα σοβαρά περιστατικά της νόσου ενώ τα υπόλοιπα κρούσματα θα παραμένουν απομονωμένα στα σπίτια τους.

cnn.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos