Προσλήψεις στην Υγεία θα προβλέπει η ΠΝΠ του υπουργείου Οικονομικών

11 Μαρτίου 2020 12:29

Ενίσχυση του τομέα Υγείας με νέες προσλήψεις θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), που κατατίθεται εντός της ημέρας, ανέφεραν στο CNN Greece ανώτερες πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Αναφορικά με τις γονικές άδειες θα χωριστούν σε τρεις κατηγορίες και θα ληφθούν χωριστές πρόνοιες.

Σύσκεψη Σταϊκούρα με παραγωγικούς φορείς
Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς, υπό τον υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ και ΣΒΕ με βασικό θέμα το πώς θα καλυφθούν άδειες και μισθοί για εργαζομένους και επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορωνοϊό.

Εξερχόμενοι από την σύσκεψη οι παραγωγικοί φορείς ανέφεραν πως έγινε μια εκτεταμένη συζήτηση για το πως θα καλυφθούν οι μισθοί και οι άδειες. Σύμφωνα με τους ίδιους, κάθε κλάδος έχει τις ιδιαιτερότητες του και πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια.

Αναφορικά με τις γονικές άδειες θα χωριστούν σε τρεις κατηγορίες και θα ληφθούν χωριστές πρόνοιες, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Τα σημερινά μέτρα που θα ανακοινωθούν θα είναι αποκλειστικά για τους εργαζόμενους τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιωργος Καββαθάς, επισημαίνοντας πως ανάλογα με την εξέλιξη του ιού θα αλλάζει και ο σχεδιασμός.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, επεσήμανε πως οι αποφάσεις για τον ξενοδοχειακό κλάδο θα ληφθούν μετά το Eurogroup της 16ης Μαρτίου, επισημαίνοντας παράλληλα πως ήδη ο ΣΕΤΕ έχει ήδη καταθέσει τις προτάσεις του.

Εν τω μεταξύ -σύμφωνα με πληροφορίες- τα μέτρα για τους εργαζομένους θα ανακοινωθούν σε λίγη ώρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε διάγγελμα πολιτικού περιεχομένου.

Μέσα στην ημέρα θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή των κ.κ. Χρήστου Σταϊκούρα, Άδωνι Γεωργιάδη, Γιάννη Βρούτση, Θεόδωρου Σκυλακάκη, Άκη Σκέρτσου και Απόστολου Βεσυρόπουλου. Στη συνάντηση θα τεθεί επί τάπητος όλο το πλέγμα μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών στην οικονομία και στις επιχειρήσεις από το κορωνοϊό.

Σύμφωνα με αρμόδιους κύκλους, το τελικό πακέτο μέτρων θα διαμορφωθεί τις επόμενες ημέρες και θα τεθεί υπόψιν του Eurogroup της 16ης Μαρτίου.

cnn.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos